Orbán Viktor nem fog palesztin vezetőkkel találkozni izraeli látogatása során

2018. július 17. 14:49

Korábban Sebastian Kurz osztrák kancellár sem találkozott palesztin vezetőkkel, amikor idén júniusban Izraelbe látogatott.

Orbán Viktor miniszerelnök szerdán Izraelbe látogat, ahol a bevett szokásoktól ellentétben csak az izraeli vezetőkkel fog találkozni, a palesztinokkal viszont nem – írja a Kibic.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán kétnapos hivatalos látogatásra utazik Izraelbe, ahol Benjamin Netanjahu kormányfővel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is tárgyal majd. Orbán azonban nem fog palesztin vezetőkkel találkozni, annak ellenére, hogy a bevett szokás szerint az Izraelbe látogató állam- és kormányfők a Palesztin Hatóságnál is tiszteletüket szokták tenni – írja saját forrásra hivatkozva az Israel Hayom napilap.

Az izraeli lap szerint azért, hogy a protokoll szokásoknak valamennyire eleget tegyenek, a palesztin területekre, pontosabban a betlehemi Születés Templomába a miniszterelnök helyettese fog majd ellátogatni. A magyar küldöttségnek az MTI beszámolója szerint tagja lesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Korábban Sebastian Kurz osztrák kancellár sem találkozott palesztin vezetőkkel, amikor idén júniusban Izraelbe látogatott. Orbán Viktor jeruzsálemi programja során ellátogat a Siratófalhoz, találkozik David Lau askenázi főrabbival, valamint felkeresi a Jad Vasem emlékközpontot is, ahol koszorút is elhelyez, majd fát ültet el a Nemzetek Ligetében

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132789

Ajánljuk még a témában