Poloska a labdában

2018. július 17. 10:25

Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu

Azok „héják” – főleg demokraták –, akik Trumpot „orosz kártyával” akarták megbuktatni – veszítettek.

„A bizalom persze kétoldalú. Putyint megkérdezte egy újságíró arról, hogy mennyire hisznek egymásnak. A Kreml ura elmosolyodott, és sajátos stílusában válaszolt: senkinek sem szabad hinni!

»Honnan veszik, hogy Trump bízik bennem, én meg benne? Ő az USA érdekeit védi, én Oroszországét. Vannak közös érdekeink, és keressük az együttműködés lehetőségeit is.«

Ennyi.

De miért kellene másképp lennie? Két nagyhatalom vezetője akkor kezd el nagyon barátkozni, ha közös ellensége van, vagy az egyik annyira legyengül, hogy a másik »csendőrpertut« alkalmazhat vele szemben. Esetünkben egyikről sincs szó.

Ki nyerte ezt a nagyhatalmi meccset? Trump vagy Putyin?

Nem vállalkoznék ennek eldöntésére. Eddig, és az elkövetkező napokban is egy zsáknyi nagyon okos elemzés fog napvilágot látni. Nyilván van, amiben az egyik, van, amiben a másik érdekei érvényesültek jobban.

Abban azonban biztos vagyok, hogy kik azok, akik veszítettek.

Azok a tengerentúli »héják« – főleg demokraták –, akik Trumpot »orosz kártyával« akarták megbuktatni, vagy legalább legyengíteni – veszítettek.

Azok, akik a két ország hidegháborús viszonyában érdekeltek, az ilyen-olyan liberális elitek és oligarchák – veszítettek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132771

Ajánljuk még a témában