Kiütés

Miskolcon 60, Sopronban 69, Veszprémben 80 százalékkal nyert a Fidesz

2018. július 15. 21:19

Hiába állt össze a teljes ellenzék Rokker Zsolti mögött, a Fidesz így is 60 százalékkal nyert Miskolcon. Veszprémben még nagyobb az ellenzéki vereség, ott 80 százalékot kapott a fideszes jelölt. Sopronban 69 százalékot kapott a Fidesz.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos nyerte a miskolci időközi önkormányzati választást, ami azt jelenti, hogy az országosan ismertebb, ellenzéki támogatással induló Erdei Sándornak, vagyis Rokker Zsolttnak nem sikerült nyernie

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a fideszes Hubay Györgyöt áprilisban országgyűlési képviselővé választották. A két poszt pedig összeférhetetlen. Nagy Ákos a vasárnapi választáson a szavazatok 60 százalékát kapta meg. A részvétel 27 százalékos volt.

Veszpérmben hasonló okból került sor időközi önkormányzati választásra. Ovádi Péterből, az eddigi fideszes önkormányzati képviselőből ugyanis országgyűlési képviselő lett áprilisban. A Fidesz színeiben Kovács Áron indult, míg az ellenzéki oldalon egyetlen jelöltként az LMP-s Zelenák Adrián indult. A Fidesz jelöltje 80 százalékot kapott. A részvétel 20 százalékos volt.

Időközi önkormányzati választás volt Sopronban is. A Fidesz jelötlje Filep Márk volt, aki a szavazatok 69 százalékát kapta meg. Ellenfele az MSZP jelöltje, Sógor Ferenc volt, aki 21 százalékot kapott. A részvétel 19 százalék volt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132670