Trump: Álhír, amit a Sun közölt

2018. július 13. 16:16

Trump az óriási feltűnést keltő interjúról szólva kijelentette: „A sztori általánosságban rendben volt”, de kihagyták belőle „azokat a nagyszerű dolgokat”, amelyeket ő Theresa Mayről mondott.

Az amerikai elnök szerint „álhír”, ahogy a vele készített interjút a The Sun című brit napilap közölte. Donald Trump, aki kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Nagy-Britanniában, pénteken Theresa May brit miniszterelnökkel tárgyalt a brit kormányfők vidéki rezidenciáján, Chequersben.

A tárgyalások elé időzítve jelent meg az erőteljesen EU-szkeptikus irányvonalú jobboldali brit tömeglapban az elnökkel készül interjú, amelyben a The Sun idézete szerint az hangzott el, hogy ha Nagy-Britannia a Brexit után is szoros kereskedelmi kapcsolatokat tart fenn az Európai Unióval, az lehetetlenné tenné a brit-amerikai szabadkereskedelmi megállapodást, amelyre London törekszik.

A pénteki chequersi kétoldalú megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón Trump az óriási feltűnést keltő interjúról szólva kijelentette: „A sztori általánosságban rendben volt”, de kihagyták belőle „azokat a nagyszerű dolgokat”, amelyeket ő Theresa Mayről mondott. „Szerencsére mi is rögzíteni szoktuk, amit riportereknek mondunk - ezt hívják álhírnek” – fogalmazott Trump, nem részletezve ugyanakkor, hogy a Sun által közöltek melyik része nem felel meg a valóságnak.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132609