ENSZ

Szijjártó: Magyarországnak ki kell lépnie a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából

2018. július 13. 16:25

A csomag olyan kötelezettségeket ír elő a tagállamoknak, amelyek meghívásként értelmeződnek a migránsok számára, és amely intézkedések végrehajtása újabb milliós bevándorlási hullámokat fog generálni - mondta a miniszter.

Mivel az ENSZ globális migrációs csomagja kötelező lesz a tagállamokra, Magyarországnak ki kell lépnie az elfogadás folyamatából, világossá téve, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését, iránymutatását sem – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban.

 A tárcavezető részt vesz a világszervezet globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalássorozaton. Kiemelte: a végleges szöveg „teljesen ellentétes a józan ésszel, Magyarország érdekével és az európai biztonság helyreállításának szándékával”. A csomag olyan kötelezettségeket ír elő a tagállamoknak, amelyek meghívásként értelmeződnek a migránsok számára, és amely intézkedések végrehajtása újabb milliós bevándorlási hullámokat fog generálni – mondta.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132611