Meglepő találkozó

Steve Bannon Londonban találkozik Európa jobboldali vezetőivel

2018. július 12. 12:48

Az amerikai elnök volt stratégája ötcsillagos szállodában készíti elő a terepet Trumpnak.

Egy nappal azelőtt, hogy Donald Trump Londonba érkezik, Európa populista mozgalmainak vezetői csendben összeültek egy Mayfair kerületben lévő ötcsillagos szállodában, mely a nyaraló turistáknak fel sem tűnt – írja a Politico.

Louis Aliot, jobboldali francia politikus és Marine Le Pen barátja elsétált az előcsarnokban az étteremben délutáni teát kortyolgató vendégek mellett a konferenciaterem felé. Nem sokkal később Nigel Farage, jobboldali brit politikus és a Brexit vezéralakja is feltűnt, akit a helyi újságok szerint kormánya „eltiltott” a Trumppal való találkozástól.

Ben Harris-Quinney, a londoni konzervatív testület elnöke, aki a recepciónál pihent, miközben megvitatta, hogyan üdvözölhetik az elnököt meleg fogadtatással Trump brit rajongói a tervezett tiltakozások és egy óriási felfújható, pelenkázott Trump baba között, amely a város fölött fog repülni. „Megpróbáljuk azt a látszatot kelteni, hogy az elnök támogatói vannak többségben”– mondta Harris-Quinney.

Steve Bannonnal, Trump egykori vezető stratégájával találkoznak, aki pedig egyesek szerint azért érkezett Londonba, hogy összefogjon Európa virágzó populista mozgalmainak vezetőivel. Bannon célja – mondta egy rövid interjúban a megbeszélések között –, hogy segítsen „jobb színben feltüntetni Trumpot” egy olyan európai közönségnek, amely gyűlöli őt, és ellensúlyozza a média erősen támadó és kritikus hozzáállását.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132526

Ajánljuk még a témában