Pluszpénz

Jóval több pénzt kaphatnak jövőre a pártalapítványok

2018. július 12. 20:15

Az összes párt állami támogatása emelkedik az új költségvetéssel.

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága elé került az a javaslat, amely szerint jövőre jelentősen több állami támogatást kapnának a pártalapítványok, mint eddig – írja az Index.

A központi költségvetésről szóló törvényhez benyújtott összegző módosító javaslatot ezen a linken lehet megtekinteni.

A módosítás értelmében a Fidesz az előző ciklushoz képest több, mint dupla annyi állami támogatást fog kapni, így a tervezett 573 millió helyett jövőre 1,46 milliárd forintot fog kapni a Balog Zoltán által vezetett szervezet. Természetesen a módosítás az összes többi pártra vonatkozik, így az ő alapítványaik is jóval több forrásból gazdálkodhatnak majd, amennyiben elfogadásra kerül az új szabályozás. Az MSZP alapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány 140 helyett 359 milliót, a Jobbik alapítványa 274 helyett 702 milliót fog kapni. Az LMP alapítványa, az Ökopolisz Alapítvány az eddigi 83 millió helyett 212 millió forintot fog kapni.

A módosító javaslat hivatalosan így indokolja a támogatásnövekedést: „A politikai kultúra erősítésének, a közéleti szerepvállaláshoz szükséges képzésnek kíván jelentősebb forrást biztosítani az előterjesztő. Forrást kíván biztosítani a pártalapítványok külföldi megjelenésére”. 

Az Index úgy tudja, hogy a módosítás mögött a Fidesz áll, egész pontosan Balog Zoltán, aki jelezte is a pártalapítványok felé, hogy tervei megvalósításához több forrásra van szüksége, mint eddig.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132552

Ajánljuk még a témában