Horvát kormányfő: A válogatott sikere nem csak a horvátoknak szól

2018. július 12. 17:05

A horvát kormányfő szerint a labdarúgó-válogatott világbajnoki sikere nem csak a horvátoknak szól, hanem olyan országoknak is, amelyek Horvátországban valamilyen módon magukat látják. „Jó érzés töltött el, amikor ezen országok vezetői kifejezték támogatásukat és azt szerették volna, hogy Horvátország bejusson a döntőbe” – fogalmazott.

A horvát labdarúgó-válogatott világbajnoki sikere nem csak a horvátoknak szólt határon innen és túl, hanem olyan országoknak is, amelyek Horvátországban valamilyen módon magukat látják – mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő csütörtökön az N1 hírcsatornának adott interjújában. Kiemelte: számos közép-európai és délkelet-európai, valamint szomszédos ország azonosult a horvát győzelemmel az oroszországi vb szerdai elődöntője után, ahol hosszabbításban a válogatott 2-1-re legyőzte Anglia csapatát.

„Jó érzés töltött el, amikor az elmúlt tíz napban a különböző politikai fórumokon ezen országok vezetői kifejezték támogatásukat és azt szerették volna, hogy Horvátország bejusson a döntőbe” – fogalmazott a kormányfő. 

A franciák elleni vasárnapi fináléval kapcsolatban elmondta: egy gól különbségnyi sikerrel is megelégszik. Úgy vélte, történelmi lehetőség előtt állnak, hogy elégtételt vegyenek a franciákon. Az 1998-as vb-n az elődöntőben a horvát válogatott éppen a házigazda franciáktól kapott ki 2-1-re, ezért csak a harmadik helyért játszhatott. „A mostani győzelem vitathatatlanul a játékosok érdeme, nekünk pedig boldognak kell lennünk, hogy részesei lehetünk ennek a csodának” – magyarázta Plenkovic. „Felejthetetlen pillanatok ezek, amelynek minden másodpercét ki kell élvezni” – tette hozzá.

A kormányfő arról is beszélt, hogy tervezik egy nemzeti stadion építését, de mindenekelőtt méltó ünnepséget szeretnének rendezni a hazatérő válogatottnak.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132549

Ajánljuk még a témában