A Fidesz kiiktatja Esterházyt és Jancsót?

2018. július 12. 12:29

Demokratikus Koalíció
MTI-OS

Esterházyra és Jancsóra akkor is emlékezni fog a világ, amikor az Orbán-rezsim és közkatonái már a múlt homályába vesztek.

A Terror Háza nevű történelemhamisító Fidesz-cég „kutatási igazgatója” – a nevét nem írjuk le, mert érdektelen –, azt nyilatkozta tegnap, hogy változtatni kell azon, hogy ma is Esterházy Péter vagy Jancsó Miklós a magyar kultúra meghatározó alakjai. Új, a Fidesznek tetsző szereplőkre van szükség.

A fideszes kultúrpolitika egyre vészesebben hasonlít az ötvenes években vallott filozófiára. A jelek szerint jönnek az új Zsdánovok és Révaik, akik majd megmondják, kik képviselik a „haladó hagyományt”.

Van egy rossz hírünk a Terror Háza „kutatási igazgatójának”: ez nem fog menni. A Szegénylegények és a Harmonia Caelestis akkor is örökbecsű marad, ha nekik nem tetszik. Esterházyra és Jancsóra pedig akkor is emlékezni fog a magyar és a világ, amikor az Orbán-rezsim, és annak megfelelni akaró közkatonái már a múlt homályába vesztek. De értjük: oda fogunk figyelni, hogy az éleződő kultúrharcban megvédjük mindazokat, akik valódi értéket hoztak és hoznak létre.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132525

Ajánljuk még a témában