Groteszk

2018. július 9. 07:05

Haraszti Gyula
Magyar Idők

Ha tehát igaz lenne az, amit az ellenzék állít, könnyen fennállhat az a furcsa helyzet, hogy többek között Putyin „zsoldjából” fizetjük a NATO-katonáink „zsoldját”, hogy hatékonyabban védekezhessünk Putyin hadereje ellen.

„Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin zsoldjában áll – harsogta az ellenzék a magyar kormányfő és az orosz elnök tavalyi találkozóját követően, és ez a szöveg visszatért az országgyűlési választás kampányában is. Ennek fényében is érdemes megvizsgálni, hogy miről is egyezett meg a napokban az ellenzék szerint »putyini zsoldban« álló magyar miniszterelnök és csapata Angela Merkel német kancellárral.

Orbán Viktor berlini találkozójának egyik legfontosabb megállapodása az volt, hogy Magyarország és Németország között az eddiginél is szorosabb védelmi és védelmi ipari együttműködés jön létre, ennek révén pedig egy közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Berlin támogatásával.

Erről Szijjártó Péter külügyminiszter is egyeztetett a német védelmi miniszterrel, valamint a Bundestag illetékes bizottsági elnökeivel. A megbeszélései után a magyar tárcavezető hangsúlyozta, hogy a NATO-ban egy szövetségben dolgozunk azért, hogy Európa minél biztonságosabb hely legyen.

A németek szeretnének részt venni a Magyar Honvédség modernizálásában is, ennek első lépése, hogy húsz új, Airbus típusú katonai helikoptert szerzünk be mintegy százmilliárd forint értékben a német–francia gyártótól.

Ha tehát igaz lenne az, amit az ellenzék állít, könnyen fennállhat az a furcsa helyzet, hogy többek között Putyin »zsoldjából« fizetjük a NATO-katonáink »zsoldját«, hogy hatékonyabban védekezhessünk Putyin hadereje ellen. A közös közép-európai NATO-parancsnokság ugyanis részben irányítója lehet a Kelet felől érkező orosz fenyegetés elleni hadgyakorlatoknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132276

Ajánljuk még a témában