Fehér Ház: Donald Trump változatlanul készül Londonba

2018. július 9. 20:01

Az amerikai elnök változatlanul készül a londoni utazásra és a tárgyalásokra Theresa May miniszterelnökkel.

Donald Trump amerikai elnök változatlanul készül a londoni utazásra és a tárgyalásokra Theresa May miniszterelnökkel – közölte a washingtoni Fehér Ház hétfőn, azt követően, hogy két brit kormánytag bejelentette lemondását. 

„Az elnök továbbra is türelmetlenül várja, hogy július 13-án találkozhassék a kormányfővel, és tovább erősítse az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti különleges kapcsolatokat” – fogalmazott a Sarah Huckabee Sanders által aláírt közlemény. 

Donald Trump szerdán és csütörtökön a NATO brüsszeli csúcsértekezletén vesz részt, azt követően utazik az Egyesült Királyságba, ahol – az előzetes információk szerint – valamennyi hivatalos programját Londonon kívül bonyolítja. Theresa May kormányfő például az amerikai elnöki pár tiszteletére adott díszvacsorát az Oxfordshire-ben lévő Blenheim-palotában – Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő egykori villájában – adja, és a hivatalos amerikai-brit tárgyalások helyszíne is vidéken lesz, a mindenkori brit kormányfők vidéki rezidenciáján. 

A Fehér Ház és az amerikai kormány nem kommentálta, hogy Londonban lemondott David Davis, az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnését irányító minisztérium vezetője és Boris Johnson külügyminiszter.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132349