A Liberálisok listázták, miért csak a saját szavazóit képviseli a kormány

2018. július 9. 15:58

Nyolc példát mutatott a Liberális Párt, ami szerintük bizonyítja, hogy a kormány nem az egész nemzetet, csak a saját szavazóit képviseli.

 

A Liberálisok véleménye szerint a kormány nem az egész nemzetet, csak a saját szavazóit képviseli. Hétfőn kiadott közleményükben nyolc pontba szedték érveiket, mellyel állításukat alátámasztják.

Íme a lista:

„1. Támadás a tudományos élet, az MTA ellen. A kormány a CEU után a tudományos élet legfontosabb szereplője ellen is támadást intézett. Az MTA költségvetésének átszabásával veszélybe kerül a magyar tudományos élet függetlensége és jövője.

2. Támadás a civilek ellen. A Stop Soros törvénycsomagot azért alkotta meg a kormány, hogy ellehetetlenítse a jogvédő civilek munkáját, felszámolja a független szervezetek munkáját. A Liberálisok a kezdettől fogva felléptek az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel szembemenő törvénycsomaggal szemben: egyeztetésre hívtuk a legnagyobb civil szervezeteket és a parlamenti ellenzéki pártokat, előzetes, majd utólagos normakontrollt kezdeményeztünk a Stop Soros miatt.

3. Támadás a hajléktalanok ellen. A kormány saját szociálpolitikájának kudarcát a hajléktalanokon akarja elverni. Cinizmus, hogy közmunkával és pénzbírsággal akarják büntetni azt, ha valakinek nincs otthona, és az utcán kénytelen tölteni az éjszakáit.

4. Támadás az LMBTQ+ közösség ellen. A hétvégén volt a Pride, ahová elhívtuk a kormány államtitkárát, Novák Katalint. Nem jött el, a válaszából pedig az is világosan látszik, hogy a Fidesz továbbra sem akar egyenjogúként tekinteni az LMBTQ+ közösség tagjaira.

5. Támadása a független bíróság ellen. A közigazgatási bírósági rendszer egyik célja, hogy a hatalom számára kényes ügyekben számukra kedvező döntések szülessenek. A kormány egy olyan új bírósági rendszert hoz létre, amely lefokozza a Kúriát, és amelyet a Fideszhez hű bírákkal akarnak feltölteni.

6. Támadás a gyülekezés szabadsága ellen. Miután a kormány olyan gumiszabályokat hoz, amelyek alapján szinte bármely tüntetést be tudnak tiltani a hatóságok, a gyülekezési- és szólásszabadság ellen is elemi támadást intézett a Fidesz.

7. Támadás a munkavállalók ellen. A cafeteria-rendszer megnyirbálásával szemben a munkaadóknak és a munkáltatóknak is joggal vannak kifogásaik.

8. Támadás a magyar kultúra szabadsága ellen. A Billy Eliot című méltán népszerű darab előadásainak számát azután csökkentették drasztikusan, hogy a kormányközeli Magyar idők homofób publicisztikát jelentett meg az Operaház előadásáról. A világszerte nagy sikernek örvendő színdarab azonban nem a homoszexualitásról szól, hanem arról, hogy merjünk küzdeni az álmainkért, bárhonnan is jöttünk. A kormánynak támogatnia kellett volna egy olyan művet, amely reményt adhat a hátrányos helyzetűeknek, ehelyett azonban lejárató kampányt indított a darab ellen.”

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132334