LMBT-stadiont hoznak létre Svédországban

2018. július 5. 10:01
A személyzetnek LMBT-ügyekkel kapcsolatos tréningeken kell részt vennie.

Uppsala városában Svédország első LMBT-tanúsítvánnyal rendelkező stadionját hozzák létre – adja hírül a The Local SE. A Studenternas stadion mindent megtesz majd az LMBT-csoporthoz tartozók kényelméért: a személyzetet kiképzik az LMBT-közösség ügyeit illetően, hogy barátságos környezetet teremtsenek, ahogyan az összes berendezés olyan „befogadó” lesz, amennyire az lehetséges.

Az LMBT-tanúsítvány annyit tesz, hogy nemsemleges mosdókat szerelnek fel, és az öltözőket is úgy tervezik meg, hogy nemi identitástól függetlenül bárki használatba vehesse őket.

Az önkormányzat marketingért és sportért és kikapcsolódásért felelős igazgatója azt mondta, a város „nyitott és befogadó” szeretne lenni, ahol mindenki egyenlő jogokkal és lehetőségekkel indul. „Minden tekintetben egyenlő bánásmódot szeretnénk biztosítani, nemtől, nemi identitástól, nemi kifejezéstől és szexuális orientációtól függetlenül” – nyilatkozott Danne Eriksson.

A stadion Eriksson elmondása szerint csak egy része egy szélesebb programnak, melyben az egész várost LMBT-barátabbá tennék. Az LMBT-tanúsítvány bevezetése a sportlétesítmény esetében arra szolgál, hogy növelje a „törődés, komfort és biztonság” érzését. A tanúsítvány két évig érvényes, ezután az üzemeltetőnek újra indulnia kell annak megújításáért. Emellett a teljes személyzetnek rendszeres, LMBT-ügyeket illető tréningen kell részt venniük.

A futball- és hokimeccseknek, illetve koncerteknek és rendezvényeknek már jelenleg is otthont adó stadion átalakítása 2020-ra fejeződhet be.

Nem ez az első eset, hogy Svédország mindent megtesz a szexuális kisebbségek jogaiért: 2015-ben átadásra került az első LMBT-uszoda a melegek és a transgender közösség számára is megfelelő öltözővel felszerelve. Tavaly ősszel pedig a svéd jéghokiszövetség jelentette be, hogy a bíróknak szivárványos kitűzőt kell viselniük a szezon meccsein, hogy a „befogadást és az egyenlőséget” népszerűsítsék a sportban.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsian várom, hogy milyen versenyszámok lesznek és miképpen mérik az eredményeket, miképpen határozzák meg a helyezéseket.

"Hívjuk mondjuk Sodomának.... lehetne nekik egész évben pride.", vagy örömtelen eretnekek országa.

Nem értem, hogy a svédek miért vannak ennyire benne ebben a kollektív pszichózisban. Tettek valamit a múltban a buzik ellen, hogy ilyen erős a késztetés bennük, hogy még annál is befogadóbbak, meg elfogadóbbak legyenek, mint a sokéves átlaguk?

Tartok tőle, hogy ez már annak a jele, hogy az ottani baloldal kezdi érezni a vesztét, kezdi elveszíteni a többség támogatását,és kínjában mindent orrvérzésig tol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés