Salvini: Az osztrák határzár Olaszországnak kedvez

2018. július 3. 14:26
Jó üzlet lenne Olaszország számára, ha Ausztria lezárná déli határait Olaszország felé – mondta Matteo Salvini olasz belügyminiszter. Régóta húzódik a bevándorlásügyi olasz-osztrák vita.

Ha Ausztria lezárja déli határait, ezzel Olaszországnak tesz szívességet – jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden, hangsúlyozva, hogy ebben az esetben Olaszország is szigorítja majd északi határainak ellenőrzését.

Matteo Salvini a RaiNews24 olasz közszolgálati hírcsatornának kommentálta Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentését, miszerint Ausztria – a német uniópártok menedékpolitikai vitájának lezárása nyomán – az ország déli határainak védelmét megerősítő lépésekre készül, nevezetesen Olaszország és Szlovénia irányában.

A radikálisan migrációellenes, jobboldali Ligát vezető olasz belügyminiszter kijelentette, ha Ausztria lezárná határait, „az számunkra jó üzlet lenne. Hiszen sokkal többen térnek vissza Olaszországba, mint ahányan Ausztriába lépnek át (Olaszországból).” Matteo Salvini hozzátette, Róma készen áll szintén ellenőrzés alá helyezni az Ausztriával közös Brenner-hágó átkelőjét, mivel „ez Olaszországnak csak előnyére lenne”.

Salvini arra utalt, hogy a római belügyminisztérium adatai szerint Olaszországból kevés bevándorló lép át Ausztriába, miközben sokkal többen vannak azok, akiket Németország és Ausztria akar visszafordítani Olaszország irányába. Az olasz belügyminiszter többször hangoztatta már, hogy Itália egyetlenegy migránst sem hajlandó visszafogadni a többi EU-tagállamból, még azokat sem, akik Olaszországban érkeztek az EU-területére, itt regisztrálták őket, majd innen másodlagos mozgással más EU-országokba mentek tovább.

Róma és Bécs között régóta vitás kérdésnek számít, melyik országból áramlik át több illegális bevándorló a másik országba. Ausztria nem először jelenti be, hogy szigorítani vagy éppen lezárni készül az Olaszországgal közös határait. Az Ausztriával határos olaszországi térségből induló vasúti járatokat évek óta közös olasz-osztrák-német hatósági ellenőrzésnek vetik alá az illegális bevándorlók feltartóztatására.

Ausztria azután jelentette be a határellenőrzés szigorítását, hogy Berlin a német-osztrák határon készül megtenni ugyanezt a más országokban már regisztrált bevándorlók visszafordítására. 

A pártjával alig egy hónapja kormányra került Salvini hozzátette, hogy fő célnak az afrikai partokról indulók megállítása számít.

 „Zéró indulással zéróra csökken a halottak száma is a tengeren” – mondta Salvini. Hangsúlyozta, hogy jelenleg Olaszország és Líbia között nincsenek nem kormányzati szervezetek (NGO) hajói, amelyek az embercsempészeket segítenék.

„Afrikában elterjedt a híre, hogy Olaszországba nem lehet ingyen (vagyis az NGO-hajókkal) megérkezni. A mostani olasz kormánnyal vége lett a migrációból húzott üzletnek” – hangoztatta. Hangsúlyozta, hogy az embercsempészek üzleti tevékenysége az „utolsókat rúgja”.

(MTI)

 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden, hangsúlyozva, hogy ebben az esetben Olaszország is szigorítja majd északi határainak ellenőrzését." Délen van a schengeni külső hatàr. Google Map!

Na ja!
A migránsok Olaszországban akarnak megtelepedni, mert ott öröm az élet.
Mit szív ez az ember?

Hol él Matteo Salvini?

2015. december

A 60 milliós Olaszországban 5,8 millió a bevándorlók száma, közülük 404 ezer tartózkodási engedély nélkül él az országban, derült ki az Ismu olasz társadalomkutató intézet felméréséből.

A törvényesen letelepedett és a tartózkodási engedély nélküli bevándorlók együttesen Olaszország népességének közel tíz százalékát alkotják. Az Ismu adatai szerint a tartózkodási engedély nélkül Itáliában élő bevándorlók száma meghaladja a négyszázezret. Őket az Ismu felmérése “láthatatlanoknak” nevezte el. További mintegy százezren tartózkodnak az olaszországi befogadó-állomásokon. Utóbbiak többsége azonban más európai államokba akar továbbutazni.

Az olaszországi bevándorlók 29 százaléka muzulmán vallású, ami 1,7 milliónak felel meg. A keresztények aránya meghaladja a harminc százalékot a letelepedett bevándorlók között.

Ami a migrációt illeti, 2013-ban 43 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba. Tavaly 170 ezerre nőtt a számuk. Az idén a migráció útvonala a Földközi-tengerről a Balkán felé mozdult el, ezért november végéig 143 ezer volt az Olaszországban kikötött illegális bevándorlók száma.

2013-ban több mint 65 ezer, tavaly további több mint 61 ezer menekültkérelmet nyújtottak be az Olaszországba érkezett illegális bevándorlók.
https://24.hu/kulfold/2015/12/..

Ha a migránsok nem akarják Olaszországot elhagyni, akkor miért akartak kötelező kvótát? Miért akarták Olaszországból a migránsokat áttelepíteni más, Középkeleti országokba?

Válaszok:
hátakkor | 2018. július 3. 17:21

Felbolydult Európa, pontosabban éledezik a nemzeti öntudat a németekben, az olaszokban, féltik a migránsok által már deklaráltan megkérdőjelezett kultúrájukat - lásd Németország - , a népek lázadoznak az európai balliberális elit ellen.

Salvini úgy fogalmazott, hogy akik most félnek a migrációval szembeni markáns fellépéstől, azok az eddigi élősködők. Azt is nyilatkozta, hogy az EU eddig rosszul kormányzott.

Salvini politikai krédója: első helyen áll az olaszok munkához, élethez, biztonsághoz, boldogsághoz való joga.

De miként reagál a balliberális, a Soros zsoldjában álló nemzetközi média/ gondolom, hogy sokan olvassák, így azokat nem kell felsorolnom/:

- az EU stabilitását Trump és Salvini fenyegeti, ezek nem lehetnek hatalomban
- ami Itáliában történik, az már Weimár előszele, a náci diktatúráé
-Salvini szétverheti az Európai Néppártot
- az olasz migrációs politika megfertőzi a demokratikus országokat
- Salvini belülről kívánja az EU-t szétverni
- az olasz belügyminiszter az első olasz politikus, akinek nincs érzelmi szüksége arra, hogy ott legyen Davosban, Brüsszelben a barátai között
- ahelyett, hogy az olasz kormány megvédte volna Merkelt, szövetségre lépett annak megbuktatására, s kész az EU-t kiszolgáltatni Putyinnak és az amerikai elnöknek
- Verhofstadt: nincs migráns krízis, csak a Orbán és salvini kreált politikai válságot a migráns ügyből
- Zöldek: nem félünk a szélsőjobboldaltól, de az már aggasztó, ahogyan megfertőzik az Európa szívében lévő országokat
- Szocik: demilitarizálni kell a határokat
- Kurz xenofób, szélsőjobboldali, ezt támasztja alá a déli határok ellenőrzésére, lezárására vonatkozó szándéka is

Egy Mediterrán Atlétikai Játékok olasz 4X400-as váltója, Grenat, Falorunso, Lukudo, Chigbolu, mind a négy afrikai. Chigbolu kijelentette, hogy Ő olasz, Olaszország megváltozott, az olaszoknak ehhez kellene alkalmazkodniuk. Egy "olasz" látó....

S milyen érdekes, az egész nemzetközi balliberális média tüzet okád az olasz belügyminiszterre, kormányra, s természetesen Orbán Viktorra. A magyarországi ellenzékhez hasonlóan képtelenek felismerni Európa ébredését, a változásokat, a balliberális pártok sorozatos választási vereségeinek okait, nem érzékelik, hogy mit kívánnak a tömegek.

Minderre megoldás csak a 2019-es EP választás, a balliberálisok kisöprése lehet az egyedüli megoldás. Ezek a pártok, politikusok Európa sírásói, élükön a német kancellárral. S jogosan tehető fel a kérdés, kinek a zsoldjában?

Válaszok:
Berecskereki | 2018. július 3. 15:34

Nem értem én ezt a dolgot.
Azt akarja mondani, hogy ha Ausztria feltartóztatja az illegális határátkelőket, akkor ők cserébe nem fogadják be az onnan kiutasítottakat?
Szerintem az elsővel egy bűncselekményt akadályoznak meg, a másodikat viszont nemzetközi szerződések alapján kötelességük lenne megtenni, és ebben nem támaszthatnak feltételeket.

A német kancellár egy báb, aki mögött ott van a láthatatlan hatalom, mint az egyszeri köztársasági elnök által hangoztatott láthatatlan törvény. Ők a zsoldban tartók. No vajon kik lehetnek?
Ez ám a lényeg és nem Merkel nagysága, mert helyettük mindig lesz másik.

"A kérdés akik itt vannak azokkal mi lesz?"

Mi lenne?! Majd Soros Gyurka magával viszi őket léghajón, angyalszárnyakon. ;-)

Én nem ragaszkodom Schengenhez, mentem már át épp elég határon, kilométeres sorok, gyomorremegés. Van nálam 35eFt értékben egy zacskó - nem kokainnal - modellező cuccokkal. Mwst, ÁFA, VÁM, KÖFA. Voltam bő egy hetet Floridában, Bahamákon Húsvétkor. Ha 8 oda-vissza sorállás, néger immigration tiszt - kibírom. Sztem amit az egyszerű európai ember érzékel az EU-ból ( pár éve még) , hogy végre jöhet-mehet, nincs vám meg határőr para. 2 éve Salzburg előtt hétfő reggel 1 óra dugó. Benéznek. Eddig egy embercsempészt kaptak el 2 év alatt. A többi millió szop. Kedves német zöldek.. CO2! Ha már bezáratjátok Bismark és számos kancellár óta a legnagyobbal a CO2 mentes erőműveket.. 10%-al. Ha nem megy a sivatagi, tengeri határvédelem, akkor majd mindenki megvédi magát. Ahol én lakom járt már török, német, meg a Vörös hadsereg. Is.

""az embercsempészek üzleti tevékenysége az utolsót rúgja." Ez bizony nagyon jó hir, ha ugyan a jóslat beválik."

Amennyiben a legénységet tömlöcbe vetik és a bárkáikat elsüllyesztik.
Gyuri bának szinte minden megoldás jó. Megvesz választott meg nem meg választott "demokratikushumánus" balekokat - akiket amúgy privát megvet - és ugyan évi 30 milliárd Euro kötvényt szeretne jegyezni, de 10 milliárddal is beéri. Sanyi fiának nem lesz gyereke a 140 kilós kannéger boyfriendjétől.

Aki csak pár napot utazgat Európában annak mindennapi észlelése hogy Londonban, Párizsban, Taljánföldön, Münchenben, Berlinben, Frankfurtban, Beneluxban elment a meccs. Gyuri bá' nyert. Most kezdődik a választójog megadása, meg a családegyesítés, szaporodás. Dzsordzsnak ez is megfelel.

"A schengeni határ védelme mindenek felett ! Bármi áron . "

Még előtte az államom, a családom, birtokom védelme!
És ezzel másokat is védek.

Nem bonyolult..

"Lassan de a józan ész felül kerekedik."
Nyilván, de az invázió elég irreverzibilis. Könnyű beengedni milliókat, de 50-et nem vállal a Lufthansa pilóta Afganisztánba. Légi utazás veszélyeztetése.

Ha EU a játék neve, délen kell lezàrni a hatàrt. Hozzàm senki nem jön de bezártam az ajtót.

Azért a 2015-ös "aranynál is értékesebb", "óriási lehetőség", "eltartják a német öregeket", évi "500 ezer új képzett TB fizető munkavállaló", "agysebész-webdesigner-IT mérnöktől" "no limitstől" meg humánus-szolidáris jogvédő civilektől hamar eljutottak addig, hogy egymásnak dobálnák a forró krumplit. A 2015 nyarán Magyarisztánban történtek meg ugyebár a 30-as éveket idézték. A lágerező deportáló németeknek és délnémeteknek! Volt egy Mürkülnél is híresebb kancellár a 30-as években. A taxisofőr púderkancellárnál mindenképp híresebb össz-birodalmi kancellár és vezér.
Most tartanak a gyűjtő és befogadó zárt lágereknél. A saját porontyaikat kéne gyűjteni, befogadni, csak oda fasz is kéne. Nem az Aldiban nézegetni a leértékeléseket, meg az utazási irodák legjobb ajánlatait.

Nekem hihetetlennek tűnik, hogy békeidőben egy állam nem utasíthatja ki egy idegen ország állampolgárát a területéről, mert a szomszédos ország nem engedi be.

Válaszok:
hátakkor | 2018. július 4. 9:42

A tanú c. film, Margiszigeti uszoda jelenete:

"-Van ezeknek jegyük?"

ha egy másodpercre elhinnénk a humánus-szolidáris mesét, ha még egy kanalat elővennénk benyalni ezt az egészet, akkor a német kormány vízumot adna a külképviseletén, postázná a négernek, muszlimnak ahova kéri. Ha valami Európában elsajátíthatlan rettenetes műtéti technikájú agysebész, aki az agyrákot is elűzi örökre, na akkor még egy Air Berlin repjegyet is adhatna a német kormány a vízuma mellé a doktor saját nevére kiállított passportjába. Légiút! Nem fél Európa, a provinciák feldúlása, elárasztása! És utána meg az alacsonyabb rendű, kultúrájú rasszok begyűjtése, zárt lágerekbe zárása, meg keletre deportálása! Hát hol élünk?
Gyuri bá meg lejegyezne már évi 10..30 milliárd Euró kötvényt. AAA+ besoroláskor. Még..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés