Döntött a párizsi polgármester: állandósítják a megrongált LMBT-zebrákat

2018. június 28. 21:32
Sőt a párizsi melegnegyedben további szivárványos zebrákat festenek fel.

A párizsi polgármester úgy döntött, hogy a szombati melegfelvonuláshoz a zebrák mellé festett szivárványszínű csíkok az ünnepség után is ott maradnak, miután az egyiket homofób graffitivel csúfították el. 

Az idei párizsi Pride-ra készülődve számos zebrát dekoráltak ki az LMBT-közösség szivárvány színeivel. Ezt azonban egyesek nyilvánvalóan nem nézték jó szemmel, és az egyik ilyen szivárványos felfestést homofób felirattal firkálták át – számolt be róla a thelocal.fr hírportál. Az ismeretlen tettes a Marais negyed szívében, a Rue des Archives és a Rue de la Valerie kereszteződésében festette a szivárványra a „Ki az LMBT-vel Franciaországból" feliratot. 

Anne Hidalgo polgármester válaszul a következő nyilatkozatot tette: „Ma egy szimbolikus döntést hoztam: állandósítjuk a szivárvány gyalogátkelőket a Marais negyedben". Mint hozzátette, úgy véli, ezzel a környékre látogatóknak pozitív jelet és üdvözletet küldenek. A Marais negyed sok olyan szórakozóhely, vendéglő és bár otthona, amely népszerű az LMBT-közösség körében.

Párizs a menedék városa, amely a szabadság, egyenlőség és testvériség republikánus értékeit vallja, s hogy ezek az értékek örökre rögzítve legyenek, a meleg büszkeségre készült szivárvány gyalogátkelők végleg ottmaradnak" – közölte Hidalgo, aki azt is hozzáfűzte, hogy további két szivárványos átkelőt készítenek még.

(MTI)

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami természetellenes az természetellenes marad akkor is , ha egy polgármester úgy csinál , mintha nem volna az...

Csak a keresztény szimbólumok zavaróak, ez nem.

Na akkor ezen a gondolatsoron fuss végig mondjuk a horogkereszttel.

"Anne Hidalgo polgármester válaszul a következő nyilatkozatot tette: „Ma egy szimbolikus döntést hoztam: állandósítjuk a szivárvány gyalogátkelőket a Marais negyedben". "
És aki nem akar buzi lenni, azt megbüntetjük.
Ha továbbra sem, még inkább.

Legyen ez a mai házi feladatod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés