A pc hullarablók

2018. június 26. 06:57

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Ki az a hülye, aki azt szeretné, hogy vége legyen a görög válságnak?

„Pedig annyira egyszerű: van ez a görög válság, és ezen irgalmatlan pénzt keresnek valakik, akik a görög válságot állítólag igyekeznek megoldani, akik »segítenek«, s akik persze a görög válság örökkévalóságában érdekeltek, mert ha egyszer csak valamiért megoldódna a görög válság, nem kereshetnének többé irgalmatlan pénzt a görög válságon.

Tényleg ez a helyzet, és ebben most nincsen semmi cinizmus.

Persze a görögök nem ártatlanok ebben a penetráns, gusztustalan – vagyis a modern közgazdaság törvényeihez igazodó kis buliban. A görögök nyakra-főre vették fel a hiteleket, és magasról tettek az egészre. Aztán az államadósság egyszer csak felment 170 százalékra, jöttek a megszorítások, jött az IMF, akkor kimentek az utcára, felgyújtották Athént, de ettől sem változott semmi.

Az unióban meg felemelkednek a dorgáló mutatóujjak, hogy tessék még megszorítani, tessék még deregulálni, privatizálni! Tessék-tessék, minden eladó, Pireusz kikötője és a görög szigetek is, válság van, ami nagy áldás, hiszen azon keresnek a bankok majdnem hárommilliárd eurót, ami egyenlő a teljes egy évi magyar jövedékiadó-bevétellel, és ez pénz csak a kamatokból jön be, ugye. Ki az a hülye, aki azt szeretné, hogy vége legyen a görög válságnak?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131617