Szép, kifinomult jogi szőttes

2018. június 25. 07:58

Mátyás Győző
168 Óra

Mivel honunkban az ellenzék felszívódott, a hatalom jogi abúzusai és erőszakoskodásai ellen a most célkeresztbe került civilszerveztek emelték fel a szavukat.

„Ó, míly ízléses e szimbolikus gesztus: a hatalom képviselői éppen a menekültek világnapján kriminalizálják a menekülteket segíteni akarókat, és csak úgy bónuszként még belerúgnak egyet a hajléktalanokba. Nyilván a keresztény kultúra jegyében, melynek védelmét ugyanezzel a mozdulattal gravírozták az Alaptörvénybe. Ők így értelmezik a keresztény értékeket.

Az, hogy a gránitszilárdságú (magyar gránit: kicsit gyurmaszerű) Alaptörvénybe megint beledolgoztak jó pár oda nem illő passzust – inkluzíve a szólás- és gyülekezési szabadság durva korlátozása –, nem pusztán arról tanúskodik, hogy a hatalom mennyire magasról tesz a saját »fő művére« is. Van annak szimpla hatalmi pragmatikai aspektusa is. Mivel honunkban az ellenzék gyakorlatilag felszívódott, a hatalom jogi abúzusai és erőszakoskodásai ellen leginkább a most célkeresztbe került civilszerveztek emelték fel a szavukat – politikailag nyilván csekély hatékonysággal. Így előállt az a helyzet, hogy a demokratikus értékeket, az emberi jogokat, egyáltalán a jogállami normákat leginkább nemzetközi szervezetek, az Európai Unió különféle testületei kérték számon. Ha viszont a legbódultabb hatalmi érdeket és szeszélyt szolgáló ötletet is bevésik az Alaptörvénybe, akkor még hangosabban lehet kiabálni, hogy veszélyben a magyar szuverenitás. Itten a Soros kottájának forgatókönyvéből zsoldosként fuvolázó Brüsszel beavatkozik a magyar belügyekbe, irgumburgum nemzeti önrendelkezés, és Ugocsa non Coronat!

Persze – mint az várható volt – a legnagyobb skandalum a Stop Soros törvény rapid elfogadásából keletkezett. Az ENSZ emberi jogi biztosa egyenesen úgy nyilatkozott: A menedékkérőket segítő személyeket és szervezeteket kriminalizáló magyar jogszabály, amelyet szerdán fogadott el az Országgyűlés, sérti a nemzetközi és európai emberi jogi normákat és értékeket…. A jelenlegi kormány politikai haszonszerzésből folytatott állandó gyűlöletkeltése vezetett e legutóbbi szégyenletes és kirívóan idegengyűlölő fejleményhez. Egyszerűen gyalázatos pusztán azért célba venni a legsérülékenyebb helyzetben lévőket, mert külföldiek. Naná, hogy ezt mondja. Az ilyen nyilván rajta van a Soros fizetési listáján.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131562