Lewandowski: Egyedül éreztem magam Kolumbia ellen

2018. június 25. 09:07

„Itt már minőségre is szükség van, de mi ebből túl keveset nyújtottunk"– mondta a csatár.

Robert Lewandowski, a lengyel labdarúgó-válogatott kulcsembere az oroszországi világbajnokságon elszenvedett, a csapat kiesését jelentő második vereség után azt nyilatkozta: Kolumbia ellen vasárnap egyedül érezte magát.

A Bayern München támadója a 3-0-s vereségről elmondta: a lengyel csapat „küzdött, hajtott", ez viszont önmagában kevés ahhoz, hogy vb-meccseken győzelmet lehessen aratni. „Itt már minőségre is szükség van, de mi ebből túl keveset nyújtottunk" – mondta a csatár, aki a vb-selejtezők során csapata 28 találatából 16-ot szerzett.

A lengyelek az európai selejtezőket könnyedén vették, 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, valamint plusz 14-es gólkülönbséggel megnyerték a csoportjukat. A vb-kvartettükben az övék volt a legelőkelőbb világranglistás helyezés (8.), az oroszországi tornán azonban két fordulót követően mégis pont nélkül állnak - az első körben Szenegáltól kaptak ki 2-1-re -, és így a vb-n résztvevő tizennégy európai válogatott közül elsőként mondhattak le a továbbjutásról.

Kolumbia ellen Lewandowskit csak hosszú indításokkal tudták játékba hozni a rendkívül passzív lengyel csapattársak, de a dél-amerikai belső védők szinte tökéletesen hatástalanították a Bayern München sztárját.

Adam Nawalka, a lengyelek szövetségi kapitánya szerint Kolumbia ellen gyakorlatilag minden erejüket felemésztette a védekezés. 

„Nem bizonyultunk kellően hatékonynak, ellenfelünk minőségben és labdabirtoklásban is jobb volt" – értékelt a szakember. Hozzátette: egygólos hátránynál a második félidő elején próbáltak támadni, de ez veszélyt is hordozott magában.  „Nyilvánvaló volt, hogy a kolumbiai támadók előtt a korábbinál nagyobb üres területek adódtak, amit ők nagyszerűen kihasználtak, és ennek köszönhetően bebiztosították győzelmüket."

A lengyelek csütörtökön, a harmadik fordulóban Japánnal játszanak, amelynek ugyanúgy négy pontja van, mint Szenegálnak. Utóbbi ellenfele a hárompontos Kolumbia lesz.

(MTI, Fotó MTI/EPA/Robert Ghement)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131571