Szavak után a tettek

2018. június 25. 07:31
Kis Ferenc
Magyar Idők

Azt egyelőre nem tudjuk, mennyire lesz sikeres a szerveződés, de az már biztos, hogy ádáz küzdelmet vív majd a Jobbikkal.

„Azt egyelőre nem tudjuk, mennyire lesz sikeres a szerveződés, de az már biztos, hogy ádáz küzdelmet vív majd a Jobbikkal, amelyből folyamatosan lépnek ki tagok, alapszervezetek, különböző politikusok, parlamenti és önkormányzati képviselők, polgármesterek, akik csatlakoznak Toroczkaiékhoz.

Az nem segít, inkább pánikot és gyengeséget sugall, hogy a Jobbik vezérkara ultimátumot intézett a pártból kilépőknek: adják vissza országgyűlési, illetve önkormányzati képviselői mandátumukat.

Ráadásul azzal érvelnek, hogy a volt jobbikos képviselők megszegnék esküjüket, amelyet Szent István király koronája előtt tettek. Ezen a ponton a régi jobbikos szavazók joggal dörrenhetnek fel, mondván, hogy azokat az értékeket, amelyekre esküt tettek, éppen a Vona Gábor–Szabó Gábor tandem vezetésével árulta el az elmúlt években a húsos fazék körül álló pártelit.

A Jobbik szakadását ők alapozták meg azzal a „lélekváltásként” ideo­logizált, de valójában szimplán haszonelvű marketingpolitizálással, amitől Vona a kormányzati hatalom megszerzését remélte.

A néppárti átváltozás – amelyet Toroczkai találóan a pillangóból hernyóvá váláshoz hasonlított – a nevezetes G-nap után váltott sportfokozatba, amikor Simicska Lajos bosszúhadjáratot hirdetett a Fidesszel és Orbán Viktorral szemben. Az értékek feladása, az elvtelen politika azonban visszaütött a Jobbiknak, mert az identitásválság mellett teljes hiteltelenséget eredményezett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131555