Mi hazánk mozgalom

Jöhet a Jobbik 2.0

2018. június 25. 7:21
Toroczkaiék pártot alapítanak Mi hazánk mozgalom néven.

Megalakult és a jövőben pártként működik a Mi hazánk mozgalom – jelentette be Toroczkai László ásotthalmi polgármester szombaton a Csongrád megyei községben.

A Jobbikból kizárt politikus a szervezet zászlóbontó nagygyűlésén azt mondta, a bajtársi közösséget a haza felemelése hozta össze. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot építeni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszaköltöznek a magyarok. „Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió, akkor is, ha eltűnik, akkor is” – hangsúlyozta Toroczkai László. Úgy fogalmazott, hogy a mozgalom programját az elmúlt 20 év határozta meg, de alapja Szabó Dezső egy gondolata: „Minden magyar felelős minden magyarért!”.

Toroczkai László a megoldandó feladatok közt említette a többi közt a népesség fogyásának megállítását, a kivándorlás okainak megszüntetését, az Európa iszlamizációja elleni fellépést, sarcok helyett az igazságos közteherviselés megteremtését, a devizahitelesek, a bankok által megkárosított százezrek ügyének rendezését.

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közölte, a Mi hazánk képviseletében kész vállalni a munkát a parlamentben. A politikus a népesedés ügyét a legfontosabb problémának nevezve úgy fogalmazott: minden hiába, ha nincs elég magyar gyermek, ez a 21. század legfontosabb kihívása. Kijelentette, olyan közösség építésében kíván részt venni, amely nemzetstratégiai kérdéseket semmilyen körülmények között nem rendel alá politikai taktikázgatásnak, melynek az értékrend az alapja, nem az aktuális közvélemény-kutatás. Szavai szerint nem félnek a kommunizmussal való szembenézéstől, vagy őszintén beszélni a magyarság és a cigányság közötti feszültségről, és arról, hogy az Európai Unió valójában gyarmatosítja az országot.

Pongrátz András 1956-os forradalmár – aki a színpadon átadta a forradalom lyukas lobogóját Toroczkai Lászlónak – hangsúlyozta, hogy a Jobbik súlyos morális válságba került, a frakciója elszakadt a párttól és a magyar valóságtól. Hozzátette: a magyar közéletben rendkívüli szükség van egy hiteles nemzeti erőre. Közölte, arra kérte Dúró Dórát, hogy semmilyen körülmények között ne adja vissza mandátumát, ezzel szemben lemondásra szólította fel Gyöngyösi Mártont, a Jobbik frakcióvezetőjét és Mirkóczki Ádám képviselőt.

A nagygyűlést levezető Novák Előd, korábbi országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt hónapokban országosan 51 önkormányzati mandátumot vesztett a Jobbik, köztük több polgármester és megyei közgyűlési tag hagyta el a pártot, és még sokan, akár teljes frakciók is fontolgatják ezt a lépést. Közölte, a következő hónapokban elkészítik a Mi hazánk mozgalom programját. Társadalmi vitára bocsátják a szervezet alapító nyilatkozatát, melyet a tervek szerint az államalapítás ünnepére, augusztus 20-ra véglegesítenek.

(MTI)

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden társadalomban van kb 8-12 % radikális-nemzeti, már
csak a fiatalság okán is. Vagyis egy radikális párt biztos
parlamenti jelenlétre számíthat.

Vonáék le fognak feleződni, a maradék pedig egy föld-buta
proliréteg lesz, amely ugyanilyenné fogja tenni a pártot,
gyakorlatilag Gyurcsánnyal lesznek harcban a szavazókért.

Válaszok:
lavor | 2018. június 25. 8:28

Az a föld-buta proliréteg az első adandó alkalommal ott fogja hagyni a Jobbikot, amint megérzik, hogy már nem elég erősek, és a továbbiakban nem ők tudják legjobban kiszolgálni féktelen irigységüket.
Ezek a prolik a tipikus 4 évente ide-oda szállingózok....

+ Bajnai gründolta annak idején a "Közös Ország Mozgalmat" :))

Fletó DK kiugrására hajaz az egész. Csak Feri 3..4 mszp képviselőt magával tudott vinni

Elolvasva az általad ajánlott írást a triumvirátus (Gaudi-Nagy Tamás, Rubi Gergely és Hunyadi Gábor) hozzáállása csak részben más, a lénygeges kérdésekben nincs különbség. Sőt még azok az elemek is fellelhetők náluk, amelyeket a Vona által vezetett néppártosodó Jobbiknál felfedeznek és láttatnak.
A szakmaisággal érvelnek, azonban az általuk megjelenítő korábbi állításokban, véleményekben ugyancsak hiányzik a szakmaiság. Ilyen példáúl Hunyadi Gábor egyik parlamenti hozzászólása. https://tinyurl.hu/xIeS/

Akartam is szólni gubónak, hogy eddig tegeztél, most mi ez az önözés?
Azt hitte azért, mert új ruhácskát vett fel, nem fogok ráismerni?

Sok célkitűzés jól hangzik , de majd meglátjuk , mi jön ki belőle . A "Jobbik" pedig elsorvadásra van ítélve , mert nem tudni , mit akar valójában .

Az előbb szóltam már neki, hogy nyugodtan tegezzen.

Az azért tetszik, hogy az a baromarcú Pörzse, jól pofára esett, nem jött be a jóslata, miszerint nyolcvanan, azaz 80 jobbikos lesz csak ott ezen a találkozón.

Nyugi! Majd annak is eljön az ideje. Ja, már el is jött!
Nem olvastad Dúró Dóra pár napja közzétett Fidesz elleni szövegét? Pedig még meg sem alakultak akkor.

A jelzővel nem értek egyet, a többivel igen.

Az éremnek két oldala van. Az érintett témának is. Sőt! Éle is van.

Én a egyik oldaláról írtam, szakmai címmel. te a másik oldalról írtál, amivel egyet is értek. Megjegyezve, hogy én különbséget teszek radikalizmus és szélsőséges megnyilvánulás között.

Ha visszanéznéd a korábbi hozzászólásaimat akkor tapasztalhatnád, hogy magam is egyet értettem a közép felé húzással, de nem úgy ahogy ezt Vona véghezvitte, hanem annak szem előtt tartásával amit írsz. Kb. egy évvel ezelőtt írtam, hogy Vona kétfrontos háborút folytat, amely a vesztét fogja okozni. Visszatekintve ma már azt mondom, hogy több frontos "háborút" folytatott és nemcsak kifele, hanem a párton belül is.
Törvényszerű, hogy ennek csak rossz következménye lehet.

A Toroczkai féle szervezetről pedig akkor tudok majd véleményt mondani, ha meglesz az Alapitó nyilatkozat, program.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés