Így táncolják a liberalizmust

2018. június 24. 09:33

Máté T. Gyula
Máté T.

A svéd farmer csak kitett egy zászlót, aztán néhány bálát kifestett a hazája színeire. Erre mondták, hogy fasiszta, rasszista, kirekesztő vagy.

„»Tudtam én, hogy az összes átkozott farmer rasszista«.

Ezt a mondatot muszáj volt megfogalmaznia egy svéd embernek. Saját magáról. Nem hiszem, hogy akarta, jóléti államban él állítólag, ott ugye minden a legjobb.

Miért?

Valahol mindig irigyeltem a sportújságírókat. Most írhatnék futballról, cselekről, gólokról. Valószínűleg a fent említett svéd gazdálkodó is erről beszélt volna ma reggel a hajnali munkavégzés után barátaival.

Ezt ő most nem teheti. Mert nem a meccsel kell foglalkoznia, hanem azzal, hogy őt helyi »demokraták« letámadták. Egyetlen úgynevezett »liberális értéket« nem kérdőjelezett meg. Csak kitett egy zászlót, aztán néhány bálát kifestett a hazája színeire. Erre mondták, hogy fasiszta, rasszista, kirekesztő vagy.

Ezekben a bálákban amúgy az van, amit ő megtermelt. A svéd liberálisok (akik gabonát akkor arattak utoljára, amikor kommünikét fogalmaztak meg arról, hogy a búza lehet, hogy okostelefonra hasonlít) rászálltak a jelenségre. Micsoda ordenáré nacionalizmus!

Per Johan Andersson gazda és felesége, Katrine ebből kifolyólag most ki van átkozva a nagyon nyitott és befogadó Svédországban. Bűnük még az is, hogy nem csak most, hanem korábban is jelezték, nagy bajok vannak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131532