Futballdráma 2018

Németország az utolsó pillanatban verte Svédországot

2018. június 23. 22:41

Az oroszországi futball-világbajnokság egyik legizgalmasabb mérkőzésén Németország az utolsó utáni pillanatban, Kroos művészi találatával menekült meg a kieséstől. Németország-Svédország 2:1

A Németország–Svédország-mérkőzés mindkét fél számára kiemelt jelentőséggel bírt: a döntetlen mindkét csapat számára azt jelentette volna, hogy a továbbjutás lehetőségéről a harmadik mérkőzés dönthet csak. Ennek megfelelően harciasan kezdett mindkét válogatott, ám a szerencse a svédeknek kedvezett: az első félidő hajrájában Toivonen ejtette át Neuert.

A második játékrészben Németország feltámadt, és végig nyomás alatt tartotta a svéd kaput. A próbálkozásokból hamar gól született, Reus a 48. percben egyenlített. A német presszió csak fokozódott, amit olykor megtört egy-egy jól felépített svéd kontra. Fordulópontot jelentett a 81. percben Boateng kiállítása, innentől a svédek vették át a kezdeményezést.

Az extrém hosszú hosszabbítás végén azonban csattanós választ adtak a beszoruló németek: szabadrúgásból Kroos mesterien csavart az ellenfél hálójába. Németország-Svédország 2:1, a Nationalelf egyelőre megmenekült a kieséstől.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131525

Ajánljuk még a témában