Én kérek elnézést!

2018. június 23. 11:51
Brockhauser Edit
Polgár Portál

Valamilyen perverz okból a csövesek egy jó része a legszebb városközponti részeken szeret befeküdni a városképbe.

„Természetesen a hajléktalanokat nem fogják »kitiltani« egyik közterületről sem. Akár valamely szerencsétlen sorsból, vagy pusztán naplopásból ezután is mindenki ülhet ugyanolyan jogon bármelyik korláton, lépcsőn, rakparton. Csak nem lakhat ott. Nagyon helyesen. Budapest a kiegyezés utáni időszakban virágzott és fejlődött úgy, mint napjainkban. Húsz elpazarolt esztendő után – amikor Demszky »világvárost« épített – a nemzeti oldal átvette az irányítást, és így került Budapest a világ legszebb és leglátogatottabb városai közé.

Valamilyen perverz okból a csövesek egy jó része – akárcsak a nyugati nagyvárosokban a bevándorlók – a legszebb városközponti részeken szeret befeküdni a városképbe. Karton és szivacsbelsőkön heverésznek, rongyaikat, szemetüket, üvegeiket szétdobálják, gyakran maguk alá piszkítanak. Akadnak, akik belekötnek az arra járókba. Megtehetik, hogy a város szívében üssenek tanyát – nem feltétlenül a bevétel miatt –, a sétálóutcák, terek-parkok, kávézók jól öltözött emberei és a város szépségeire kíváncsi turisták között. Azért ott, mert eredményesebben tüntethetnek a nyomorukkal, amiért nekik nem juttatnak a javakból. A liberálisok elhitették velük, hogy a társadalom kitaszítottjaiként a támogatás, gondoskodás, alanyi jogon jár. Természetesen itt illik hangsúlyozni, hogy a csapatban – az együvé tartozás okán – több, valóban szerencsétlen sorsú hajléktalan is akad.

Ugyanez történik a bevándorlókkal is, csak épp nagyban. Velük is elhitették, hogy elég bejutniuk a jóléti társadalmakba, mert ott, csak úgy magától, az emberek fejére hullik a manna. Ferenc pápa kijelentette, hogy a migránsok folyamatos védelemre (támogatásra) szorulnak, és ez a jóléti társadalmak felelőssége. Szégyelljük magunkat az eredményeinkért, jólétünkért, és kötelességünk gondoskodni azokról, akiknek ebben nincs részük! A geopolitikai játszmák haszonélvezőit, mint felelősöket, valahogy nem nevesíti Őszentsége.  

Mindkét kijelentés a mindig terhelhető, a gazdaságot egyébként működtető átlagpolgárokat támadja, és a még normális, egészséges társadalmi szövet felbontásán munkálkodik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131510