Június 20-a a magyar történelem szégyenfoltja

2018. június 20. 13:17

Magyar Liberális Párt
OS-MTI

A Liberálisok szerint a magyar társadalom közös felelőssége, hogy megvédjük a civileket, azokat, akik ellen elemi támadást intézett a kormány.

„Június 20-a a magyar történelem szégyenfoltja

A magyar kormány éppen június 20-án, a menekültek világnapján fogadtatja el az Országgyűléssel a Stop Soros törvénycsomagot, amely nem pusztán megbélyegzi, de büntetéssel, börtönnel is fenyegeti azokat, akik segíteni próbálnak a valóban segítségre szoruló menekülteknek. Vajon ez véletlen egybeesés, vagy a cinizmus az egyértelmű jele egy magát kereszténynek valló, »régi típusú kereszténydemokráciát« építő kormánytól? Annak az országnak a kormánya szavazza meg ezt a szégyenteljes törvényt, amely ezeréves államiságának egyik büszkesége az idegenek melletti kiállás, erre Szent István királyunk is egyértelműen felhívta a figyelmet (vö: Szent István levele Imre herceghez). Annak az országnak a kormánya szavazza meg ezt a törvényt, amely történelme során többször is rászorult arra, hogy menekülő honfitársait tárt karokkal, nyitott szívvel fogadják be más országok.

Június 20-át az ENSZ iktatta be a naptárba a menekültek világnapjaként, a genfi egyezmény aláírásának (1951. július 28.) ötvenedik évfordulójára. Ezt az egyezményt Magyarország is aláírta, annak alapjaihoz azonban már régóta nem tartja magát a Fidesz-kormány. A törvénycsomag megszavazásával június 20-a a magyar történelem szégyenfoltjává fog válni. Az a nap lesz, amikor egy abszolút hatalomra törő kormány végleg maga mögött hagyja a humanitás minden elemét. Az a nap lesz, amikor a magyar kormány büszkén fordít hátat a szolidaritás érzésének.

A Liberálisok szerint a magyar társadalom közös felelőssége, hogy megvédjük a civileket, azokat, akik ellen elemi támadást intézett a kormány. Közösen kell kiállnunk azokért a menekülteket segítő szervezetekért, amelyek a magyar állam munkáját végzik el a magyar állam helyett. Együttes ellenállással, annak minden lehetséges törvényes eszközével, ha kell, polgári engedetlenséggel kell fellépnünk az egyre embertelenebbé váló hatalommal szemben.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131342