Orbán Viktor másodszor segít Trumpnak

2018. június 20. 15:15

Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

Az újkori népvándorlás a bevándorló-ország USA számára is komoly kihívást jelent.

„A »Make America Great Again!« látszólag működik, a verseny most is szoros, a legtöbb kutatás szűk demokrata többséget mér, 227 a 208 ellenében, miközben 218 mandátum kell a képviselőházi többséghez.

Európai körútján Trump volt kampányfőnöke, Steve Bannon élőben láthatta, hogy az újkori népvándorlás témája mennyire meghatározó, ezzel hogyan erősödnek meg bevándorlás-ellenes pártok (mint Francia- és Németországban, Svédországban vagy Hollandiában), és hogyan söpri el a népharag a bevándorlásbarát pártokat és kormányokat (mint Ausztriában és Olaszországban).

Budapesti látogatásán Bannon azt is láthatta, hogy egy patrióta országvezetés következetes migrációs politikája hogyan tart kormányon a bevándorlást ellenző, a saját családokat támogató pártokat és vezetőket.

Hiba lenne Bannon és más konzervatívok befolyását alábecsülni, mint ahogyan a balliberálisok azzal is hibáztak, amikor a migrációt »gumicsontnak«, vagy »álproblémának« tekintették.

Az újkori népvándorlás a bevándorló-ország USA számára is komoly kihívást jelent. Másfél éve a (szűk) többség Trump elnök politikáját választotta, mert nem kért a Soros György, Hillary Clinton és Angela Merkel által propagált »befogadásból«. Magyarország elsőkét és sikerrel szállt szembe ezzel a politikával, amire a magyar emberek áprilisban ismét kétharmados felhatalmazást adtak.

Orbán Viktor két éve nagy feltűnést keltett, amikor Tusnádon elsőként támogatta Donald Trump terror- és bevándorlás-ellenes politikáját. Most a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta következetes elutasítása és a Stop Soros! törvény az, ami a júniusi uniós csúcson nagy port fog kavarni. Ez minimum egy telefonhívást megér Trumpnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131356