Ne basztassátok a gyerekeinket egy füves cigiért!

2018. június 20. 07:37

Jámbor András
Mérce

Nem a szervezett alvilágon, hanem a gyerekeinken csattan az ostor.

„Magyarországon jelenleg egyetlen drogstratégia van, hogy a rendőrségnek évente x számú esetet prezentálnia kell. És mivel ez az x számú nem jön ki a dílerekből, ezért kell 18 éves fiatalok ellen úgy eljárni, mintha terjesztői hálózatot számolnának fel. Meg persze a rendőrségi propaganda miatt.

Pedig lenne munka a kábítószer elleni harcban. Például az elosztóhálózatok felszámolása. A felvilágosítás. És nem nem arra gondolok, hogy bejön egy 70 éves tanítónéni és elmondja, hogy a drog rossz, hanem arra, hogy azok a fiatalok, akik biztosan fognak találkozni droggal, alkohollal, gyógyszerrel, cigivel, kábítószerrel, legyen valami felkészültségük azzal kapcsolatban, mit fogyasztanak, és hogyan kerülhetnek veszélybe, hogy a veszélyeket el tudják kerülni, esetleg segíthessenek barátainak, ha ők veszélybe kerülnek.

De erről szó sincs. Arról van szó, még mindig, hogy statisztikákat teljesítenek a magyar bűnüldözők, és a valósággal köszönőviszonyban nem lévő kábítószerellenes törvények vannak érvényben Magyarországon. A végén pedig nem a szervezett alvilágon, hanem a gyerekeinken csattan az ostor.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131320