Az a vészes fejlődés

2018. június 19. 20:48

Nagy D. István
Háromszék

Vagy pedig ők is úgy látják: sokkal biztonságosabb, ha továbbra is olcsó munkaerőpiac marad Románia (noha jelenleg már ez is kérdéses), és európai viszonylatban az utolsók között kullog az életszínvonalat és a létbiztonságot illetően, kiszolgáltatottan, és éppen ezért csak csínján bánnak azzal a fejlődéssel.

„Legalább ennyire aggasztó, hogy a nyilatkozatok terén sokszor banális kérdésekben igencsak aktív kormánypártok vezetőinek, netán a kormány többi tagjának ingerküszöbét most valahogy nem érte el, hogy egy stratégiai fontosságú intézmény vezetője – azon túl, hogy gazdasági szempontból hülyeséget mondott – gyakorlatilag a lakosság szegénységben és rabszolgasorsban tartásának szükségességéről beszélt, még ha áttételesen is.

A hatalom hanyag hozzáállásának két okát feltételezhetjük, és egyik sem túl vigasztaló. Az első, hogy a lojalitását leszámítva nem igazán veszik komolyan Şova urat, mert ők vannak a leginkább tisztában a korlátaival (melyek a jelek szerint igencsak szűkre szabottak), de ez így pont megfelel. Vagy pedig ők is úgy látják: sokkal biztonságosabb, ha továbbra is olcsó munkaerőpiac marad Románia (noha jelenleg már ez is kérdéses), és európai viszonylatban az utolsók között kullog az életszínvonalat és a létbiztonságot illetően, kiszolgáltatottan, és éppen ezért csak csínján bánnak azzal a fejlődéssel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131304