Golyóálló üvegfal mögött az Eiffel-torony

2018. június 19. 07:55

Apáti Bence
Magyar Idők

No és azt is meg fogják magyarázni, hogy a golyóálló mellényben őrködő katonák, a golyóálló üvegfalak, a migráció és a terrorveszély között az égvilágon semmi összefüggés nincs.

„A torony, amely 1889 óta büszkén és bátran áll, múlt csütörtök óta egyik oldalról egy három méter magas és hat és fél centiméter vastag golyóálló üvegfal, a másik oldalról pedig egy esztétikus fémkerítés mögül retteg. Esztétikus.

Hogy egy olyan szöges fémkerítés, amelyet azért hozott létre a tervezője, hogy bombákkal és gépfegyverekkel felszerelt fiataloktól védje meg a toronyhoz látogató turistákat, az esztétikum milyen magas szintjéig tud nemesedni, én nem tudom, de ennek a talánynak a megfejtése és válságkommunikációja nem is az én dolgom.

Magyarországon az ilyen feladatokra külön szerkesztőségeket tart fent Soros úr. Ők arra vonatkozóan minden kételyt el fognak oszlatni, hogy egy szöges kerítés esetleg ne lenne legalább annyira esztétikus, mint a versailles-i kastély által körülvett, több száz éve nyesegetett és locsolgatott sövény.

No és azt is meg fogják magyarázni, hogy a golyóálló mellényben őrködő katonák, a golyóálló üvegfalak, a migráció és a terrorveszély között az égvilágon semmi összefüggés nincs. Kedves liberális barátaink pedig, ha ellátogatnak a minden szempontból szabad, demokratikus és gyűlölettől mentes Párizsba, akkor a golyóálló üveg mögül fognak elkészíteni egy mosolygós szelfit, majd büszkén fogják feltölteni a különböző közösségi oldalakra azzal a kommentárral, hogy »Nem félünk«. Egyelőre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131253