Velem mindig lehet vitatkozni, és nagyon sok mindenről meg is lehet győzni

2018. június 18. 10:43

Puzsér Róbert
Facebook

Egy attitűdöt és egy gondolkodást, egy szemléletet és egy magatartást, egy értékrendet és egy identitást akarok átadni.

„Egy attitűdöt és egy gondolkodást, egy szemléletet és egy magatartást, egy értékrendet és egy identitást akarok átadni. Mindegy, miről beszélek, és mindegy, milyen mélyen vagyok elmélyülve benne, csak az számít, hogy ízlést és morált vigyek azokba a diskurzusukba, ahol a mennyiség szabályoz, a pénz meghatároz, és az erősebb kutya baszik.

Amit mondok, az köztudottan nem a szentírás, legfeljebb egy jó alap arra, hogy hazugság, képmutatás és cinizmus nélkül, érdemben beszéljünk szexről, fociról, filmekről, vallásról, szorongásról, családról, életről, halálról, politikáról, a világ sorsáról. Velem mindig lehet vitatkozni, és nagyon sok mindenről meg is lehet győzni – elég csak végignézni, mennyit változott a véleményem az elmúlt tizennégy év során.

Az indulat, amit tanúsítok soha nem azt jelzi, hogy földbe akarom döngölni a másik ember véleményét, hanem az igyekezetet, hogy azt az élményt, amit gondolok és érzek a legnagyobb nyelvi erővel, a legátélhetőbb módon adjam át. Kurvára nem árulok megváltást, és kurvára nem őrzöm a bölcsek kövét. Azt árulom, hogy benned van a megváltás, mert te építgeted a fejedben a valóságot a magad fogalmi építőkockáiból.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131204

Ajánljuk még a témában