Jó szelek fújnak

2018. június 14. 07:13

Nagy Ottó
Magyar Hírlap

Ha a magyar gazdaság hajó, akkor a pénzügyek tengerén most jó szelek fújnak, és szerencsére nem Csárdi fűszeres a kapitány.

„Rendkívül fontos tétel a költségvetésben a beruházásokra – és ezzel a gazdaság élénkítésére, további fejlődésére – szánt összeg. Négyezermilliárd forintról van szó. És ha ezek a beruházások, termőre fordulnak, akkor hatásuk, akár már a kivitelezés évében érzékelhető lesz. Emellett marad a kiszámítható adórendszer, nem változik a személyi jövedelemadó tizenöt százalékos szintje, maradnak a célzott áfacsökkentések, de két százalékkal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke, amelynek hatására százmilliárd forint marad a vállalkozásoknál. Mindezek mellett minden területre ugyanannyit vagy még többet fordít a kormány, mint az idén, így az egészségügyre 101, az oktatásra 15, a kultúrára 68, a honvédelemre pedig 156 milliárd forinttal több pénz jut jövőre – és erre megint nem tud gombot varrni az ellenzék.

Illetve hát a liberálisok és a legmenőbb LMP-s zöldséges, Csárdi Antal azért csak megpróbálta. De az egyiknél tű nem volt, a másiknál meg cérna. Csárdi szerint »a jövő évi büdzsé nem ad választ az emberek mindennapi problémáira, annak legnagyobb vesztesei pedig a fiatalok és a jövő lesz«. Annak fényében, amint azt Varga Mihály is kifejtette, hogy »a kormány Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatás elérését tartotta szem előtt a jövő évi költségvetés tervezésekor«, Csárdi zöldséges félelmeinek nincs semmi alapjuk. 

Mellesleg, ha a magyar gazdaság hajó, akkor a pénzügyek tengerén most jó szelek fújnak, és szerencsére nem Csárdi fűszeres a kapitány.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131018

Ajánljuk még a témában