Abortusz-népszavazás: az ír összeomlás után

2018. június 14. 21:49

George Weigel
First Things

Az abortuszpárti erők totalitárius hozzáállása már nyilvánvalóvá vált a Twitter-világban az ír abortusz-népszavazás előtt és után is.

„Védeni kell az egyet nem értőket. Az abortuszpárti erők totalitárius hozzáállása már nyilvánvalóvá vált a Twitter-világban az ír abortusz-népszavazás előtt és után is. Célpontjuk a Iona Intézet volt, az az intézet, amit Írország elsőszámú katolikus világi személyisége, David Quinn vezet. Május 25-én, a győzelem megelőlegezésével azt tweetelte Barbara Scully: »Amint eltöröltük a nyolcadik pontot (az ír alkotmány életvédő cikkelyét), eltöröljük a Iona Intézetet is? Nincs semmi hasznuk. És miért kéne állandóan hallgatni, mit gondolnak, amikor társadalmi változásra van szükség? Miért van ekkora hangjuk?« Azután, hogy az ő álláspontja nyert, másnap reggel Alison O’Connor ugyanezt a rohadt csontot rágcsálta, azt tweetelve: »Nem korai még megkérdezni, hogy kikből áll a Iona Intézet? Honnan van a pénzük? És ki nevezte ki őket alsóbb régióink erkölcseinek védőivé? Nem hallottunk már túlságosan sokat ettől a kis (tudjuk, hogy totál nem reprezentálnak senkit) csoporttól az előző hónapban?«

A gondolatrendőrség megszólalt. Szóval a demokrácia ír barátai jobb, ha azon kezdenek el gondolkodni, hogy miként nyújtsanak erős jogi védelmet az olyan hősöknek, mint David Quinn és más életpárti harcosok, akik megharcolták a jó harcot, vesztettek, és most meggyőzés útján próbálják majd csökkenteni azt a kármennyiséget, ami az életpárti alkotmánymódosítás eltörlése okoz majd. Ha a hangjukat orvgyilkos módon kulturális nyomással, vagy akár jogi eszközökkel hallgattatják el, az ír demokrácia patetikus viccé válik.”

George Weigel, II. János Pál amerikai életrajzírója, a First Things szerzője, amerikai katolikus közéleti személyiség, akivel 2017 februárjában készítettünk interjút, július 10-én, kedd este hétkor tart előadást a jezsuiták Párbeszéd Házában.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131077

Ajánljuk még a témában