Patkányok New Yorkban

Egyre több a patkány New Yorkban

2018. június 14. 14:45

Nő a patkányok száma New Yorkban egy új felmérés szerint.

Növekszik a patkányok száma New Yorkban, egy új felmérés szerint a négy év alatt 10 százalékkal nőtt a bejelentések száma. A RentHop nevű internetes bérlakás-közvetítő oldal közleménye szerint 2014 és 2017 között több mint 19 ezer patkánybejelentés történt a metropolisz nem sürgős ügyek bejelentésére szolgáló 311-es számon, ez nagyjából 10 százalékos emelkedést jelent 2016-hoz képest. Idén az első negyedévben már 4831 patkánypanaszt rögzítettek – áll a felmérésben.

New York öt városrésze közül a rágcsálók leginkább Brooklynt és Manhattant kedvelik, az előbbiben a vizsgált négy év alatt 4507, az utóbbiban 7235 alkalommal jelentettek patkányt, ami azt jelenti, hogy minden négyzetméterre 104 rágcsáló jut Brooklynban és 197 Manhattanben. A csúcsot három városnegyed tartja, a Bedford-Stuyvesant, a Harlem és az Upper West Side.

A patkányprobléma nem új keletű. Nemrég bejárta a közösségi médiát egy videó, melyen egy patkány egy szelet pepperonis pizzát visz magával a metrón. Az állatot el is nevezték Pizza Ratnek, vagyis pizzapatkánynak, valamint a felhasználóktól megkapta az „igazi New York-i” címet is.

A felmérést készítő portál szerint a rágcsálóinvázió oka a rengeteg kidobott élelmiszer, ami a város utcáin, az étkezőhelyek és boltok környékén halmozódik fel. Becslések a New York-i patkányok számát 250 ezer és egymillió közé teszik, ami a lakosok mintegy ötödével ér fel. Bill de Blasio polgármester tavaly több mint 30 millió dollárt (8,2 milliár forintot) ígért patkánymentesítésre.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131056

Ajánljuk még a témában