A könyvégetéshez hasonlítja a CEU-ügyet az LMP

2018. június 13. 15:02

Szabó Szabolcs szerint a kormány el akarja üldözni a CEU-t Magyarországról.

Az LMP-frakciótag Szabó Szabolcs szerint a kormány célja a CEU elüldözése Magyarországról, amit a politikus a könyvégetéssel azonos intézkedésként értékelt. 

Bírálta Szabó Szabolcs hogy a kabinet még mindig nem foglalt állást arról, megfelel-e a törvényi feltételeknek az egyetem működése, az egyesült államokbeli oktatásnak otthont adó kampusz, holott a kormány küldöttsége már két hónapja felmérte a tengerentúli intézményt. 

A felsőoktatásban mindig hosszú távon kell tervezni – mutatott rá Szabó Szabolcs, hangsúlyozva: még mindig nem tudható, hogy az egyetem felvehet-e majd hallgatókat a 2019-2020-as tanévre. Úgy ítélte meg: a kormány azért teremt ilyen feltételeket, mert azt szeretné, hogy a CEU menjen el az országból.  

Szabó Szabolcs kérdésre közölte: egyelőre nem tervezi, hogy kezdeményezze felvételét az LMP-be, amely parlamenti képviselőcsoportjának tagja, döntésében azonban nem játszik szerepet, hogy a szintén frakciótag, korábban MSZP-s Demeter Mártát nem vette fel a párt a tagjai közé. Azt mondta: jelenleg az Együtt tagja, amely ugyan már döntött a felszámolásáról, ennek folyamata azonban eltart egy ideig.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130992

Ajánljuk még a témában