Mindenki hülye, csak az ellenzéki sajtó helikopter

2018. június 12. 20:39

Pintér Bence
Azonnali

Odáig jutottunk, hogy komplett pártok hitték el, hogy léteznek, csak azért, mert esténként szerepelhettek Kálmán Olga műsorában.

„Tulajdonképpen ott tartunk, hogy a teljes ellenzéki politikai paletta úgy próbált ugrálni a kampányfinisben, ahogy a kormánytól független sajtó (ismétlem: nem mindenki, nem minden lap egyenlő mértékben) fütyült.

#visszhangkamra, #filterbuborék

Az újságíró feltár ügyeket, amelyek fontosak. A politikus ugyanezekben a médiumokban felmondja a leckét, elmondja ezeket az ügyeket, ezért aztán az újságíró megerősítést kap, hogy ezek az ügyek fontosak, és áttételesen ő maga fontos, olvasott.

Ezeken az ügyeken aztán egy bizonyos réteg, okos, tehetséges emberek, akik ezeket a lapokat olvassák, felháborodnak, posztolnak a Facebookra, vicces dalt írnak YouTube-ra, mémet gyártanak a Tumblr-ön. Hirtelen minden újságíró és politikus arra jut, hogy hát tessék, MINDENKI fel van háborodva, tehát fontosak vagyunk. És így tovább. 

Odáig jutottunk, hogy komplett pártok hitték el, hogy léteznek, csak azért, mert esténként szerepelhettek Kálmán Olga műsorában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130965