Soros emelte a tétet

2018. június 11. 21:00

Vizvári Soma
Figyelő

Soros György harcot hirdetett Donald Trump amerikai elnök és az erősödő nacionalizmus ellen a The Washington Post című lapnak adott interjújában.

„Soros György harcot hirdetett Donald Trump amerikai elnök és az erősödő nacionalizmus ellen a The Washington Post című lapnak adott interjújában. A milliárdos azon is kesereg egy kicsit, hogy mennyi minden nem úgy alakult az elmúlt pár évben, ahogy ő szerette volna. Ezek mellett még arra is erőt érzet magában, hogy azzal vádolja meg az Egyesült Államok elnökét, ami pont rá jellemző.

Az interjúban a magyar születésű amerikai milliárdos arra panaszkodik, hogy »mindaz, ami rosszul alakulhatott, rosszul is alakult«. A lap újságírója ezzel kapcsolatban emlékeztetett: a Soros által támogatott elnökjelölt, Hillary Clinton 2016-ban elvesztette a választást Donald Trumppal szemben, akinek »Amerika az első« politikája éppen annak a globalizációnak akart gátat vetni, amelynek Soros a híve. Ezenkívül az Európai Unió, amelynek sikerességében annyira bízott, most Nagy-Britannia elvesztésén és az erősödő migránsellenes érzelmeken vitázik, és Soros maga is támadások célpontja lett Magyarországtól Kaliforniáig.

Magyarán Soros számításai nem igazán jöttek be mostanság. Hogy meghátrál-e? Dehogy!

»Minél nagyobb a veszély, nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy szembeszálljak vele« – mondta Soros a lapnak, majd hozzátette: »igen, megkettőzöm erőfeszítéseimet«.

Soros-terv márpedig nincs! Csak épp most tudtuk meg, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns kétszer olyan kemény támadásokat fog levezényelni, mint eddig.

Csak a tisztánlátás végett, hogy minek is beszélünk a duplájáról: a Nyílt Társadalom Alapítvány jelenleg 100 országban évente mintegy 940 millió dollárt költ a szólásszabadság és a szabad választások támogatására (Soros akaratának végrehajtására – a szerk.) – írja a Washington Post, az alapítvány adataira hivatkozva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130905

Ajánljuk még a témában