Fehér Ház: Biztatóak az előkészítő tárgyalások Észak-Koreával

2018. június 11. 17:38

Az előkészítő jellegű amerikai-észak-koreai tárgyalások már hétfőn megkezdődtek Szingapúrban. Az amerikai elnök szerint „jó eredmény” várható.

Az előkészítő jellegű amerikai-észak-koreai tárgyalások már hétfőn megkezdődtek Szingapúrban, és gyorsabban haladnak a vártnál – tájékoztatott közleményében a Fehér Ház. A nyilatkozat nem pontosította, hogy milyen jellegű előrehaladást sikerült elérni a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető kedd hajnali találkozóját előkészítő tisztségviselők között. 

A Fehér Ház szerint az amerikai elnök valószínűleg a tervezettnél előbb távozik Szingapúrból: kedden egész nap tárgyal, és nem szerdán, hanem helyi idő szerint már kedden este indul vissza Washingtonba.

Az egynapos csúcstalálkozó programjában szerepel munkaebéd és szélesebb körű tárgyalás is, amelyen a két vezető mellett munkatársaik is részt vesznek. Amerikai részről a tárgyaláson jelen lesz Mike Pompeo külügyminiszter, John Kelly, a Fehér Ház kabinetfőnöke, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Sung Kim az Egyesült Államok Fülöp-szigeteken akkreditált nagykövete, aki korábban részt vett a csúcstalálkozót előkészítő egyeztetéseken is. 

Szintén a Fehér Ház bejelentése szerint a csúcstalálkozó végeztével Donald Trump sajtótájékoztatót tart. Hétfőn Donald Trump arról beszélt a jelen lévő újságíróknak, hogy „jó eredményre” számít.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130897

Ajánljuk még a témában