Idén is átadták a Kopp-Skrabski-díjakat

2018. június 10. 15:55

Párterapeuta és bútorkészítő iparművész is van a díjazottak között.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány idén újra meghirdette a Kopp-Skrabski-díjat, amelyet ünnepélyes keretek között június 4-én adtak át az alapító Kopp Mária nevével fémjelzett intézetben, a KINCS-ben (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért). A Kopp-Skrabski-díjjal az a célja az alapítványnak, hogy felhívja a figyelmet azokra a személyekre és házaspárokra, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért. 

A Kopp-Skrabski-díjak odaítélésre bárki javaslatot tehetett, amelyeket a díj kuratóriuma bírált el. A tíz jelölt személy és házaspár közül végül Dr. Mihalec Gábor párterapeutát, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművészeket díjazta a zsűri. Dr. Mihalec Gábor saját példáján is munkáján keresztül is mérhetetlenül sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért. Vallja, hogy a szeretetkapcsolatok jobbá tételére az embereknek rengeteg eszköze van, ő pedig azt tekinti feladatának, hogy ezeket kutassa és tanítsa. A különdíjas házaspár Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor alkotásait a népi kultúra és a hagyományok tisztelete, illetve az alkotás és egymás szeretete hatja át. A közös munkájuk eredményeként gyönyörű, népi, faragott bútorok kerülnek ki a kezeik közül. Ezzel összefüggésben komoly néprajzi kutatómunkát és hagyományőrző tevékenységet is végeznek, tanfolyamokon keresztül igyekeznek továbbadni az általuk megszerzett és megőrzött tudást. 

A zsűri díján kívül a közönség véleménye is számított. A jelölt személyek közül közönségdíjban részesült Sződy Judit négy gyermekes szoptatási tanácsadó, akinek kedves személyisége és szakértelme hatalmas erőt ad az anyukáknak. A szülőknek több száz fős Facebook-csoportot hozott létre a könnyebb kommunikáció és tanácsadás érdekében, miközben a kórházon belül is sokat tesz a anya- és bababarát megoldásokért. Újságíróként cikkeivel is segíti a szülőket. A közönség szavazatai alapján Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens kaphatta a házaspárnak járó közönségdíjat. Négy gyermekük felnevelése mellett házasságuk kezdetétől nagy hangsúlyt fektetnek a következő generáció nevelésére és lelki-szellemi támogatására. Mindig igyekeztek példájukkal és személyes és szakmai tapasztalataikkal segíteni a rájuk bízottakat. Missziójuknak tekintik a fiatal házasok és jegyesek tanítását, a házassági létforma megőrzését. Eközben figyelmet szentelnek a kommunikáció és konfliktus-megelőzés területeire is. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130844