Ellenzéki haszonlesés a magyar emberek kárára

2018. június 9. 12:22

Deák Dániel
Figyelő

Az ellenzék még az eddig gondoltaknál is mélyebben van, számukra egyáltalán nem az ország és a magyar emberek gyarapodása a fontos, hanem kizárólag a hatalom megszerzése.

„A nemzeti kormány felelős módon felkészül minden eshetőségre, így arra is ha esetleg egy újabb gazdasági válság robbanna ki a világban. Hogy mi erre az ellenzék reakciója? Annak a reményüknek adnak hangot, hogy a lehető legkomolyabb válságba sodródik hazánk, hiszen abból ők politikai tőkét tudnak majd kovácsolni. Az ellenzék szemmel láthatóan semmit sem változott, ismét a magyar emberek érdekeivel szemben politizálnak.

Orbán Viktor világossá tette, hogy – a szociálliberális kormányokkal ellentétben – a nemzeti kormány folyamatosan figyeli a nemzetközi folyamatokat és felelős módon felkészül arra is, ha esetleg egy újabb gazdasági válság robbanna ki a világban. A kormány ennek érdekében jelentős, több száz milliárdos tartalékot halmozott fel, melynek köszönhetően mindenféle megszorítás nélkül, az államadósság további csökkentése mellett át lehetne vészelni egy válságos időszakot.

Mi erre az ellenzék reakciója? A különböző balliberális megmondóemberek és sajtótermékek (HírTV-ben például már azt kérdezik: »Gazdasági recesszió dönti meg Orbánék hatalmát?«) már most annak a reményüknek adnak hangot, hogy ha rövidesen egy, a hazánkba is begyűrűző gazdasági válság robban ki a világban, akkor abból az ellenzéki pártok politikai tőkét tudnak majd kovácsolni. Magyarán azt várják, hogy a magyar emberek a lehető legrosszabb legyen, hiszen attól ők politikai hasznot remélnek.

Ezek a megnyilvánulások egyértelművé teszik, hogy az ellenzék még az eddig gondoltaknál is mélyebben van, számukra egyáltalán nem az ország és a magyar emberek gyarapodása a fontos, hanem kizárólag a hatalom megszerzése.

A mostani és korábbi helyzet közötti különbség megértéséhez érdemes visszaemlékezni, hogy a balliberális kormányok miként hazudtak a választóknak, milyen rossz gazdasági állapotba sodorták az országot a válság előtti években. Míg jelenleg fegyelmezett gazdaságpolitikai jellemzi az országot, addig 2008 előtt folyamatosan nőtt az államadósság és rendkívül magas volt a költségvetési hiány. Az Index például 2006 októberében meglepő őszinteséggel ezt írta: »Nem éjjel-nappal, hanem – esetleg sőt – éveken át hazudott a kormány. És ez éveken át mindig ki is derült.« Hozzátették: »az MSZP-SZDSZ kormány 2002 óta traktálja hamis költségvetési adatokkal a közvéleményt«.

A balliberális internetes portál természetesen ebben a cikkében is igyekezett a választókra hárítani a felelősséget, azt azonban már nem tudta tovább titkolni, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével Veres Jánosék éveken át meghamisították a költségvetési adatokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130802

Ajánljuk még a témában