Varga Mihály: Trianon terhét le tudjuk vetni, ha hiszünk a magyarság jövőjében

2018. június 4. 12:09

A magyarok felismerték, hogy a nemzet nélkül nincs haza, a külhoni magyarság nélkül pedig nincs nemzet – fogalmazott Varga Mihály a Nemzeti Összetartozás Napján tartott megemlékezésen.

Trianon terhét akkor tudjuk levetni magunkról, ha hiszünk a magyarság jövőjében – jelentette ki Varga Mihály a nemzeti összetartozás napja alkalmából, a főváros III. kerületében, hétfőn tartott megemlékezésen. Minden erőnkkel azért dolgozunk, hogy minden tekintetben emelkedő nemzetté váljuk – közölte a terület fideszes országgyűlési képviselője, pénzügyminiszter. Hozzátette: ezért a 21. században is erősítenünk kell a magyarság összetartozását és sem kishitűségből, sem külső, idegen nyomás hatására nem engedhetünk a magyarság érdekeiből. Nemzeti összetartozásunk ünnepén egyszerre emlékezünk a trianoni békediktátum aláírására és ünnepeljük az egységes magyar nemzet napját – mondta.

Arra emlékezünk, hogy 1920 június 4-én feldarabolták a történelmi Magyarországot, ami elveszítette területének kétharmadát és több mint 3,3 millió magyart taszított kisebbségi létbe – idézte fel. Úgy fogalmazott, hogy a trianoni döntés áldozattá tett minden magyart. Azokat is akik az anyaországban maradtak és azokat is, akik a határon kívül rekedtek és azóta is keserű árnyat vet ránk – mondta. Ugyanakkor – folytatta – van okunk reménykedni, mert az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy az egységes magyar nemzet összetartozása a jelenben is valóság. A magyarok ismét felismerték, hogy a nemzet nélkül nincs haza, a külhoni magyarság nélkül pedig nincs nemzet – fogalmazott.

Ebben a helyzetben Magyarország új kormánya továbbra is, a 2010-ben kijelölt úton jár. A magyarság egészének érdekeit szolgáló, a korábbinál gyökeresen más értékeket valló politikát folytat. Nemzetben, családban és keresztény kultúrában gondolkodik. Teljesíti a magyar történelem által rá rótt feladatot, az egybetartozó nemzet ismételt összekötését – sorolta. Ezért mindig kiemelt figyelmet fordítanak a külhoni magyarságra – tette hozzá. A továbbiakban felhívta a figyelmet arra: miközben Magyarország az elmúlt években komoly gazdasági sikereket ért el, olyan új kihívásokkal kell szembenéznünk, amelyek már nemzeti létünket is veszélyeztetik.

Ezért a kormány határozottan ellenáll a külső diktátumnak és ellenzi Brüsszel migrációs politikáját. Ugyanis tudják, hogy a korlátlan migráció romba dönti a nemzetállamokat. „Erős Európában vagyunk érdekeltek, de továbbra is a nemzetek Európájában gondolkodunk” – mondta Varga Mihály.

Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a  Nemzeti Összetartozás Napjává.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130548

Ajánljuk még a témában