MSZP: Tarlósnak döntenie kell, kiket képvisel

2018. május 30. 10:11

A főpolgármesternek döntenie kellene, hogy Budapestet, vagy a Fideszt szeretné képviselni – mondta Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

Tarlós István főpolgármesternek el kell döntenie, kiket képvisel: Budapestet vagy a Fideszt – jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, a testület szocialista párti tagja.

Úgy fogalmazott: harminc éve nem történt olyan csúfság Budapesttel, hogy a kormány „helytartókat ültet a nyakára”, és a főpolgármester még örül is ennek. Úgy vélte, a főpolgármesternek döntenie kell arról, hogy megpróbálja-e visszaszerezni a főváros önállóságát, bevételeit. Azt mondta – feltehetően a Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárságra utalva –, hogy Tarlós Istvánnak vissza kell utasítania, hogy „helytartókat kap, akik nem segíteni, hanem lassítani fogják a munkát”. 

A városnak olyan főpolgármesterre van szüksége, aki „minden körülmények között a budapestieket szolgálja, és nem Orbánt és a Fideszt” – hangoztatta, megjegyezve: „a budapestiek kétharmada már nemet mondott Orbánra és a Fideszre”, és ha a főpolgármester „így folytatja, akkor Tarlósra is nemet fog mondani a budapestiek kétharmada”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130317

Ajánljuk még a témában