A szolidaritásnak nincs határa, a befogadásnak viszont van!

2018. május 24. 07:42

Ujhelyi István
Facebook

Meglehetősen sajátos, hogy Niedermüller Péter Facebook-hirdetésben ugrott nekem.

„Péter, meglehetősen sajátos, hogy Facebook-hirdetésben ugrottál nekem; ez példátlan. Érthetetlen, hogy milyen politika hátsó szándékból támadtok most nekem.

A migráció ügyével kapcsolatban nem mondtam sem újat, sem vállalhatatlant. A felső korlátok nélküli, kvóta szerinti elosztást eddig sem támogattam, támogattuk és ezután sem fogjuk. Csak a Fidesz keveri össze a menekültkérdést és a migrációt, Te ne ess ugyanebbe a hibába és ne próbálj egyenlőségjelet tenni az orbáni propaganda és az én álláspontom közé.

Minden menedékkérőnek, aki jogosult rá, minden segítséget és oltalmat meg kell adni az európai szolidaritás és emberség jegyében. Ezt vallottam eddig és ezt vallom most is. A Fidesz-kormány züllött és gerinctelen propagandája összemossa az összemoshatatlant és életveszélyes gyűlöletkampányt folytat teljes népcsoportok ellen. Ez tűrhetetlen! Annak kimondása viszont szerintem elvárt és elvárható, hogy európai parlamenti képviselőként, a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva nem támogatom a tömeges migrációt és a korlát nélküli kvótákat.

Ahogy mindig is mondtam: a szolidaritásnak nincs határa, a befogadásnak viszont van! Ha gondolod, gyere át hozzánk egy kávéra és ott folytassuk, ne Facebook-hirdetésekben...”

Ujhelyi István Niedermüller Péter véleményére Facebook-kommentben reflektált. Niedermüller eredeti kijelentése az alábbi linken olvasható.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130082