Kunhalmi: Az MSZP-t meg kell őrizni, mert nélküle nincs baloldaliság

2018. május 24. 08:25

Ha megszűnne a párt, generációk veszthetik el „baloldali élményüket”.

Kunhalmi Ágnes járt az ATV Start című műsorában szerda reggel – az MSZP budapesti elnökét a műsorvezető rögtön azzal a fejmosással szembesítette, melyet magától a hajdú-bihari pártszervezettől kapott az MSZP-vezetés. Ebben a hajdú-bihari szocialisták úgy fogalmaznak, „az MSZP ma egy értékek, saját történet nélküli párt”, Karácsony Gergely nélkül pedig még ilyen eredményt sem sikerült volna elérnie.

A budapesti elnök kifejtette, nem segített a párton, hogy annak miniszterelnök-jelöltje fél évvel a választások előtt visszalépett, de „Karácsony Gergely szerepvállalása nagyon mélyről hozta vissza az MSZP-t”. „Az MSZP szerintem erősebb, mint ahogyan kívülről látszik” – jellemezte saját pártját Kunhalmi. 

Ezután szó terelődött Molnár Gyula leköszönő elnök állítólagos titkos megállapodására a Liberálisok elnökével. Kunhalmi szerint nem maga a Fodorékkal való tárgyalás a probléma, hanem azzal, hogy Molnár bizonyos megállapodásokat nem tárt a párttestületek elé. 

Kunhalmi szerint a mostani botrány is arról szól, hogy a Fidesz szét akarja verni az MSZP-Párbeszéd együttműködés csíráit, mert Orbán nem tűri, hogy valaki ugyanazt megcsinálja, mint egykoron ő a jobboldalon, és helyreállítsa a baloldal egységét. 

„Úgy látszik, valaki a Liberálisokat kivásárolta ebből az együttműködésből” – mondta, kifejtve, hogy közvetetten, vagy közvetlenül ez a Fidesz volt. „Addig, amíg 5-6 pártból állunk, Orbán 100 évig fog kormányozni” – jelentette ki.

A fővárosi elnök szerint egyébként „nem kicsit, nagyon” reális az, hogy a Fidesz ellenzéki pártocskákat vásároljon meg. 

A riporter rávilágított, nehéz a Fidesz szerepéről beszélni, mikor maga az MSZP üldözi fegyelmi eljárással a saját elnökét. Kunhalmi szerint azonban ez nem Molnár Gyuláról, vagy a Liberálisokról szól, hanem arról, hogy „szét akarják verni a szövetségi rendszert”. „Itt még nem győzött a Fidesz, itt még nem tört át, próbálkozzon még egy kicsit!” – szögezte le.

Szanyi Tibor az MSZP felszámolására utaló kijelentéseire Kunhalmi azt mondta: „Az MSZP-t meg kell őrizni, mert ha nincs MSZP, nincs baloldaliság Magyarországon” – mondta, hozzátéve, hogy „generációk veszthetik el a képességüket arra, hogy megélhessék a baloldali élményüket”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130085