A Brexit atyja Mr. Facebook ellen

2018. május 24. 07:19

Jurák Kata
Magyar Idők

Zuckerberg érdemi válaszokkal nem igazán állt elő.

„A szókimondó képviselőként ismert Nigel Farage már a meghallgatás előtt jelezte a Twitteren, hogy politikai részrehajlással fogja vádolni Zuckerberget, a posztolt fotón a saját Facebook-oldalának elérései látszanak hónapokra lebontva, amelyek az álhírek terjedése ellen tett intézkedések óta láthatóan csökkentek.

»Teljesen nyilvánvaló, hogy mióta idén januárban megváltoztatták az algoritmust, jelentősen csökkent az olyan oldalak elérése, amelyek jobboldali véleményeket közvetítenek« – mondta Farage, hozzátéve: ez azért különös, mert Zuckerberg állandóan azt hangoztatja, hogy a Facebook egy minden véleményre nyitott platform.

»Az érdekel engem, hogy ki dönti el, mi a helyes, és mi nem. Kik ezek a valóságot ellenőrző harmadik felek? Miért nincs átláthatóság ebben az ügyben?« – tette fel a felhasználók által is oly gyakran emlegetett kérdéseket Farage. Majd közölte, hogy alkotmánymódosításra van szükség a közösségi médiában, hogy megvédjük a szólásszabadságot.

Zuckerberg érdemi válaszokkal nem igazán állt elő, viszont egy zseniális önpromót azért láthattunk tőle, mert az tényleg klassz és utánozhatatlan, hogy vannak betanított mesterséges intelligenciáik, amivel a sértő tartalmakat tudják kiszűrni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130079

Ajánljuk még a témában