Szelektív feminizmus

2018. május 23. 08:29

Hoppál Hunor
Polgár Portál

Önmagukkal és a valósággal hadban álló nők szellemi asztalra piszkításában és gyakorlott zavarkeltésében merül ki a 21. századi feminizmus.

„Ha a PC-ukáz értelmében a muszlim bevándorlók pátyolgatása a 2010-es években már nemcsak Amerikában, hanem Európában is prioritást élvez, nyilvánvalóan a harcos nőjogi szerveződések vagonja is a legközelebbi vágányon rácsatlakozik a polkorrekt szerelvényre. Ám így finoman szólva következetlenségre vall, hogy a nők jogaiért aggódók éppen a nők jogtiprását természetesnek tartókkal vállalnak közösséget. Az iszlám világ nőfelfogása és az európai kultúrkör nőkről alkotott képe közötti ellentmondás ugyanis áthidalhatatlan. De hát ha a nagy ellenség (jelen esetben a jobboldal) ellen kell kiállni, a feministákat aligha tántoríthatja el néhány, egymással homlokegyenest szembemenő állásfoglalás megfogalmazása.

A feminizmus előszeretettel szelektál, ráadásul csúcsra járatja a fordított logika fortélyának művelését. Ahol nincs ok rá, maximális fokozaton pattognak, ahol viszont lenne létjogosultsága az efféle tevékenységek kifejtésének, nem lépnek. Ezen formában tehát csupán szüfrazsettet játszó, ám valójában önmagukkal és a valósággal hadban álló nők szellemi asztalra piszkításában és gyakorlott zavarkeltésében merül ki a 21. századi feminizmus. Egy haszna azonban mégis van: napjaink szélsőséges mozgalmait látván az ember jobban elkezdi értékelni az őt körülvevő világot – ezáltal pedig tudatosul bennünk, mely értékeinkért kell harcolnunk nap mint nap. És rájövünk, hogy a normalitást képviselőkként miként és hol kell meghatároznunk a helyünket ebben a réges-rég tönkre vágott világban.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130022