Válasz Tóta W-nek: ki a buta?

2018. május 22. 22:10

Máthé Zsuzsa
Ficsak blog

Miféle deviáns reakció a demográfiai problémáinkra úgy tekinteni, mint „magyartenyésztésre”?

„Európa-szerte láthatjuk, hová vezet ez a beteges gondolkodás, és mi történik akkor, ha elfogy a kétkezi munkát végző, »egyszerű« ember társadalmi respektje, aki megfogja kezébe a fűkaszát, aki elszállítja a romkocsma szemetét vagy netán felépíti azt. Ráadásul az általa vizionált, automatizált jövőben sem fognak mindent megoldani a robotok, de még a tökéletesített fűkaszák sem. Az emberre, az emberi munkaerőre szükség lesz száz év múlva is, pláne, ha szeretnénk magyarul, magyarként megértetni magunkat a világban.

A biológiai diverzitás védelme ott áll minden nagy liberális gondolkodó privilegizált célkitűzései között, egyedül a nemzetek sokféleségét tartják haszontalanságnak. Miért is? Miféle deviáns reakció a demográfiai problémáinkra úgy tekinteni, mint »magyartenyésztésre« és azt állítani, hogy »nincs olyan mutatója egy társadalom sikerének, boldogságának, ami összefüggne a népsűrűséggel«.

Ha van valami, amiben nemzeti konszenzus létezik (persze, ennek előfeltétele, hogy valaki számára jelentőséggel bírjon és értelmezhető legyen a »nemzet« fogalma), az épp ez a téma, ahogyan aláírásukkal is kifejezték ezt annak idején, 2013-ban a pártok frakcióvezetői, a KDNP-t, az MSZP-t, a Fideszt-t, az LMP-t és a Jobbikot képviselve, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130005