Leszerződött az Obama-házaspár a Netflixhez

2018. május 22. 10:28

Sorozatokat, dokumentum- és játékfilmeket készíthetnek majd.

Többéves szerződést írt alá Michelle és Barack Obama produkciós cége a Netflix online szolgáltatóval - jelentették be hétfőn.

A korábbi amerikai elnök és first lady Higher Ground Productions néven alapított céget tartalom-előállításra. A Netflix és az elnöki pár közötti tárgyalásokról márciusban jelentek meg az első híradások, a hétfői bejelentésben a szolgáltató nem tért ki arra, hogy milyen műsorokról van szó. Közleményük szerint „többféle tartalomra" szerződtek, valószínűleg forgatókönyvvel és anélkül készített sorozatok, dokumentum- és játékfilmek készülnek majd. Nem várható, hogy 2019 előtt Obama-gyártású műsor kerülne a szolgáltató kínálatába – értesült az AP az ügyletet ismerő forrásból.

Tehetséges, kreatív, inspiráló hangokat szeretnénk felkarolni, akik az emberek közötti megértést és empátiát segítik elő, lehetőséget akarunk adni, hogy történeteiket megismerje a nagyvilág" – idézte Barack Obamát a Netflix közleménye. „Mindig hittünk a történetmesélés erejében, mely megváltoztatja a gondolkodásunkat a körülöttünk lévő világról, segít, hogy megértsünk másokat és megnyissuk a szívünket feléjük" – mondta Michelle Obama.

A házaspár – úgy tudni – jó ismerőse Ted Sarandosnak, a Netflix tartalomszolgáltatási igazgatójának, aki elmondta, „hihetetlenül büszkék", amiért az Obama házaspár őket választotta, hogy „félelmetes történetmesélő tehetségüket" másokkal megosszák. A Netflixnek világszerte mintegy 125 millió előfizetője van. Noha nézettségi adatokról nem szívesen beszélnek, egyértelmű, hogy elsők az online műsorszolgáltatók növekvő piacán.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129971