Bősz Anett és az összeomlás: üdv az ellenzékváltó partin!

2018. május 19. 13:12
G. M.
HVG

Amikor Bősz rácsodálkozik, hogy nincs politikai szándék a liberális értékek képviseletére, akkor az evidenst mondja ki. Azt, amit a magyar választópolgárok akartak.

„»Sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére« – döbbent rá pénteken Bősz Anett, és felrobbantotta a Párbeszéd frakcióját, mielőtt a valódi parlamenti munka elindult volna, de miután már azok az alkuk megköttettek, ami alapján tucatnyi ember a következő négy évre eltervezte életét. Magyarán, amikor a döntés érintettjeinek az a legjobban fáj.

Két lehetőség van:

– elfogadjuk, hogy egészen csütörtök estig Bősz még reménykedett, hogy lesz politikai szándék a liberalizmus képviseletére a magyar parlamentben,

– vagy nevetünk egy jót ezen az átlátszó szövegen.

Még mielőtt a kacagásra áttérnénk, talán szögezzük le: a liberális értékek képviseletére a szavazók mondtak nemet. Ezt egyetlen párt látta előre, méghozzá éppen a Liberálisok, hiszen ezért elégedtek meg azzal, hogy megalázó körülmények között az MSZP–Párbeszéd-listáján vágjanak neki a választásoknak. Azt is lenyelték, hogy elnökük, Fodor Gábor juszt se kapott helyet a szövetséges képviselőjelöltjeinek névsorán (Fodor politikai teljesítménye abból áll, hogy az ellenzék dajcstomijaként mindig hozzáfér mások jóvoltából annyi poszthoz, hogy sütkérezzen az élet napos oldalán). 

A liberálisok tehát mind az öten (talán hatan) tudták, hogy a magyar politikai liberalizmus halott (újabban már Orbánnak sem kell ellenségnek, így megvált az »illiberális« jelzőtől). Akik mégis hivatkoztak hellyel-közzel a liberalizmusra, azok leszerepeltek. Gyurcsányék alig hozták a minimumot, Juhász Péterék pedig a kétfarkúakat sem tudták megelőzni.

Így amikor Bősz rácsodálkozik, hogy nincs politikai szándék a liberális értékek képviseletére, akkor az evidenst mondja ki. Azt, amit a magyar választópolgárok akartak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129879