Jön a nemzeti konzultáció a demográfiáról – mit szólna ezekhez a kérdésekhez?

2018. május 17. 13:53

Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

Ismer-e olyan kormányzati szereplőt, akinek a demográfiával kapcsolatos megszólalásai inkább az ellenkező hatást érik el?

„1. Ön szerint mennyiben magán-, és mennyiben közügy, hogy a magyar családokban születik-e – lehetőleg a nemzet fennmaradásához, sőt bővüléséhez szükséges számú – gyermek?

2. Az ön családalapítási elképzeléseit az 1 és 10 közötti skálán mennyire befolyásolják a kormány demográfiai intézkedései?

3. Ön szerint mi az oka annak, hogy a kormány hiába fordít évente sok százmilliárd forintot a családok támogatására, a népesedési mutatók érdemben nem javulnak?

4. Ön szerint az anyagi támogatáson kívül mi kellene még ahhoz, hogy a fiatalok merjenek/akarjanak szülővé válni?

5. Ön szerint a magyar kormány fejének a gyermekek világra jövetele érdekében a nőkkel kell szövetséget kötnie, vagy a férfiakkal is?

6. Nevezzen meg olyan kormányzati politikusokat, akik hitelesen, vonzó módon tesznek tanúságot a gyermeknevelés szépségeiről, örömeiről!

7. Ismer-e olyan kormányzati szereplőt, akinek a demográfiával kapcsolatos megszólalásai inkább az ellenkező hatást érik el?

8. Ön szerint a kormány tehetne-e valamit azért, hogy ne távozzanak tömegével külföldre szülőképes korú fiatalok?

9. Ön szerint a kormány hozzájárul-e ahhoz, hogy a közéletet sokan elviselhetetlennek tartják, ezért inkább más országban keresik a boldogulásukat?

10. Készen áll-e arra, hogy kellő számú aktív állampolgár hiányában olyan kevés lesz a dolgos kéz az országban, aminek következtében sok állás betöltéséhez külföldiek tömegeit kell behívni?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129796