Áder János miért csak a jobboldaliakat védi meg, amikor sérelem éri őket?

2018. május 17. 08:00

Jámbor András
Mérce

Hol a francban van olyankor Áder János, amikor nem a Fidesz propagandáját kell kiszolgálni?

„Két hete egy tüntetésen a Valton nevű biztonsági cég emberei, az állami cég, a Városliget Zrt. megbízásának teljesítése közben tüntetőket vertek meg. Egyiküket kiütötték, másikukat hátba rúgták, egy harmadikat fojtogattak.

Hol volt Áder János akkor, hogy bocsánatkérésre szólítsa fel a Valtont, hogy bocsánatkérésre szólítsa fel a Városliget Zrt-t, amelynek közleménye szerint bár az erőszak elítélendő, de arányos fellépés volt emberek megverése?

Hol volt Áder János amikor tavaly ilyenkor embereket inzultus ért azért, mert CEU kitűző volt rajtuk? Hol volt Áder János amikor Őcsényben kilyukasztották a gumiját egy panziótulajdonosnak, mert menekülteket akart nyaraltatni, a faluban? Hol volt Áder János amikor NOlimpia kampány alatt több ellenzéki párt aktivistáját is megtámadták és megverték aláírásgyűjtés közben? Hol volt Áder János, amikor kopaszok akadályozták meg, hogy a Nemzeti Választási Irodánál az MSZP képviselője Nyakó István népszavazási kérdéseket adjon le?

De tényleg hol a francban van olyankor Áder János, amikor nem a Fidesz propagandáját kell kiszolgálni? Nyilván eddig se gondoltam sokat Áder Jánosról, de mondjuk ki végre: ez az ember nem testesíti meg nemhogy a nemzet egységét, de semmi mást sem a Fidesz-propaganda kívánalmain kívül.

Még egyszer, ahogy már korábban is írtam, sajnálom, ami a református egyház vezetőivel történt. De sajnos egyre kevésbé tudok eltekinteni azoktól a folyamatoktól, amik ezt a szörnyű esetet eszkalálták. Mert bizony például az, hogy Áder János egészen egyoldalúan képes csak a politika történéseit figyelni, mint a nemzet egységének megtestesítője, hogy ő nem hajlandó fellépni, azokért, akik nem ennek a rendszernek a kegyeltjei, az bizony tovább növeli a feszültséget, és az bizony további ilyen eseteket előidézését, nemhogy nem akadályozza meg, hanem segíti. De hát ugye ez is maga a rendszer egyik lényege.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129772