Honvédelem

Orbán: Az ország megvédése a mi feladatunk

2018. május 16. 10:03
Nem a NATO, nem az EU kell, hogy megvédje Magyarországot, hanem a Magyar Honvédség – mondta a miniszterelnök.

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén. A kormányfő szavai szerint erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül. Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt – tette hozzá.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt két kormányzati ciklus sikeres alkotmányozási, nemzetpolitikai, gazdasági és családpolitikai fordulata után a most kezdődő ciklus kiemelt fontosságú nemzeti feladata a nemzetbiztonság megerősítése. A jelen korban értékes biztonság fontosságával kapcsolatban felidézte, az 1990-es években Magyarország testközelből láthatta, hogy háborús konfliktusok akár a szomszédban is kitörhetnek. Most pedig bevándorlók milliói várják, hogy útra kelhessenek – mondta.Az elkövetkező években a kormány is több mint a duplájára növeli a Magyar Honvédség költségvetését – közölte.

Az új vezérkari főnöktől, Korom Ferenctől – aki a leendő honvédelmi minisztert, Benkő Tibor vezérezredest váltja a poszton – Orbán Viktor a mai kor kihívásainak megfelelően újjászervezett, modern, ütőképes, hazája iránt elkötelezett hadsereget kért, amely bármely más nemzet fegyveres erejével felveszi a versenyt.

Azt is kérte tőle, tegye vonzóvá a fiataloknak a katonai pályát, ahhoz ugyanis, hogy a magyar hadsereg erős lehessen, elsősorban a fiatalokat kell megnyerni a honvédelem ügyének. „Azt várjuk öntől, hogy (...) szerezzen érvényt a katonák között is a katonaélet első számú törvényének: csak a becsület” – mondta Korom Ferencnek.

A miniszterelnök beszédében köszönetet mondott a távozó honvédelmi miniszternek, Simicskó Istvánnak, aki három éve egy olyan pillanatban vette át a tárcát, amikor „Magyarország déli határát migránsok tízezrei ostromolták”. A védelmi rendszer azóta is állja a sarat, őrzi a magyarok biztonságát – tette hozzá.

Benkő Tibor miniszterségével kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, hogy a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy katona közvetlenül a magyar hadsereg éléről vállalja el a honvédelmi miniszteri posztot.

(MTI)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viktor, hallottál már erről?
Nem nevezhetjük magunkat győztesnek, ha félünk a nyilvános beszédtől...
A magyar, Fidesz-korrupció semmivel nem magasabb, mint az átlag EU-s, semmivel nem nőtt 2010 óta, ellenkezőleg: a csökkenés nyilvánvaló, ezt az ország pénzügyi-gazdasági helyzete egzakt módon, világosan mutatja.
Az ún. civilek korrupciómérési "eredményeikkel" önmagukat járatják le, önmaguk alatt fűrészelik a hidat, amikor Orbán-, Fidesz-korrupcióznak.

Magyarország a világ tíz legjobb befektetési célországa között - Origo
Újabb nemzetközi elismerésben részesült Magyarország, ezúttal a befektetési környezetet, illetve a befektetéseket ösztönző ügynökségek alapján

Az amerikaiak szerint Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési célpont....
https://autopro.hu/.../Az...Ma..

5 napja - ... Magyarország a világ 10 legjobb befektetési célországa között, régiós ... hátterét a Conway tanácsadó cég külföldi befektetésekre vonatkozó ...

Magyarországra jön a világ legnagyobb alapkezelője | PORTFOLIO.HU
https://www.portfolio.hu/.../m..

2017. jan. 25. - Magyarországon nyit új irodát a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője. ....

A világ legjobbjai között a legszebb magyar épületek | PORTFOLIO.HU
https://www.portfolio.hu/.../a..


2017. okt. 25. - Nyugdíj: hiszitek vagy sem, a világ élvonalába ugrott Magyarország ... külföldi befektetés a nyugdíjpénzek között, amelyek eurózóna-tagok és ...

Magyar bor a világ száz legjobb bora között - Agroinform.hu

2017. nov. 21. - A borászat közleményében azt írta: ez az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere ...
[PDF]Működőtőke-áramlások, befektetői motivációkés befektetésösztönzés ...

epa.oszk.hu/00000/00017/00060/pdf/antaloczy.pdf
legmagasabb. Az elmúlt nyolc évben Magyarország hatékony és autonóm befektetési terület lett.
Ezek nem gender és LMBTQ estébé "civilek" kutatásai.
Ezek a kemény tények, egzaktul, ami a prosti magyar bal-lib média látóterét mindig elkerüli.
Ők az ország Sorosításában érdekeltek, hogy a vagyonunkat, pénzünket, országunkat a Sorosok érdekeltségei kezelhessék.
Ezt nem engedjük, ezért világos beszédre volna szükség, Viktor, ne félj a tényektől és ne hozzatok bennünket kellemetlen helyzetbe, állandóan a korrupciótokról hallunk-olvasunk és nincs cáfolat, sem magyarázat, de megelégednénk a csupasz tényekkel, semmi mással!
Áldjon bennünket Isten kegyelme, bízzunk... a bal-lib magyarellenség NEM GYŐZHET legalább... sok-sok évig!

Napoleon azt mondta: az a nemzet amelyik nem hajlando etetni a hadsereget, hamarosan az ellenseg hadsereget lesz kenytelen etetni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés